Sağlık çalışanlarının yüzde 70,5’inin meslegini değiştirmek istemesi çok büyük ve dikkate alınarak iyileştirme yapılması gereken bir oran. Sevilerek yapılması gereken ve severek başlanan bir meslekte sağlık çalışanları bu hale geldi ise neden adım atılmamaktadır. Sağlık-Sen Stratejik Araştırmalar Merkezi’nin  bilimsel bir araştırma sonucunda  yayımladıgı kitapda  "Liyakat ve ehliyet gözetilmeksizin yapılan yönetici atamaları, kimi personelin daha rahat birimlerde, nöbetsiz çalışması gibi kayırmacı yaklaşımların varlığı sağlık çalışanlarının çalışma koşullarından memnuniyetsiz olduklarını belirttikleri bazı maddelerdir." ifadelerine yer verilmektedir. O zaman çalışanlar bu durumdan rahatsız ise;

 Sağlık çalışanları  kamuda çalışmayan, sağlık personeli olmayan, iş biilmeyen, benim dediğim olur mantıgı ile hareket eden yöneticilerden her platformda şikayet etmektedir. Kurum işleyişini bilmeyen ve ögrenmeyen yöneticiler nedeni ile çalışanalar severek başladıkları meslekten ayrılmak istemektedirler.

O zaman  Sağlıkta hiç bir müracaat alınmadan, sınav yapılmadan Sözleşmeli yöneticilerin sözleşme imzalama dönemi  başlamıştır. Neden sendikalar olarak sınav yapılması  için müracaat edilmemektedir. 

Sağlıkta yıllardır kanayan bir yara olarak her yıl artarak ve bir yıl süre ile uzatılan il-ilçe sağlık müdürlüklerine yapılan geçici görevlendirmelere Neden  Sendikalar  Olarak itiraz etmemektedir.

Sağlıkta covid-19 pandemi sürecinde dahi 25 yıl ve üzeri kronik rahatsızlığı olan  çalışanlara nöbet tuturulurken, eğitim, enfeksiyon,sorumlu hemşire v.b birimlerde neden 25 yıl ve altı personelin görevlendirilmesine neden sendikalar  olarak itiraz etmemektedir.

Alanında yüksek lisans hatta doktora yapan sağlık personeli var iken mevzuata aykırı şekilde yapılan lise mezunun yüksek lisans hatta doktora yapan sağlık personelin başına sorumlu olarak atanmasına neden  sendikalar olarak itiraz edilmememktedir.

Mevzuatta olmayan koordinatör, sağlık Bakım Hizmetleri birim sorumlusu, süpervizör v.b adlar altında yapılan görevlendirmelere neden  sendikalar olarak itiraz edilmememktedir.

Editör: TE Bilisim