Gerek yaş alma gerek diğer etkenler ciltte deformasyona ve cildin normal görünümünden uzaklaşmasına neden olabilir. Kişinin görünümünden hoşnutsuzluk duymasına neden olabilen bu tür durumların giderilmesi için uygulanan medikal estetik prosedürler son yıllarda giderek çeşitlenmektedir. Popülerliği sürekli bir artış gösteren medikal estetik prosedürler cerrahi işlem gerektirmediği, konforlu ve pratik olduğu aynı zamanda iyileşme sürecine ihtiyaç duyulmadığı için kadınlar ve erkekler tarafından görünümün iyileştirilmesi için sıklıkla tercih edilirler. Medikal estetik prosedürler arasında her devrin yıldızı olan ve lipoliz İstanbul başta olmak üzere ülkemizdeki tüm illerde talep görmektedir. Etkili, güvenilir ve doğal sonuçlar alınmasında önemli bir rol üstlenen medikal estetik prosedürlerin alanında uzman ve yeterli deneyime sahip doktorlarca uygulanması çok önemlidir. Uzman Dr. Şafak Göktaş medikal estetik prosedürler alanındaki uzmanlığı ve deneyimiyle ön planda olan başarılı bir isimdir. Siz de medikal estetik prosedürler için doğru adres olan ile iletişime geçerek küçük dokunuşların ne kadar büyük değişimlere yol açtığına tanıklık edebilirsiniz.

Botox Hem Etkili Hem Konforlu Bir Yöntemdir

Botox ülkemizde en çok ilgi gören medikal estetik prosedürler arasında yer alır. Birçok farklı amaçla uygulanabilen botox enjeksiyonu ciltteki kırışıklıkların ve çizgilerin giderilmesinde önemli bir rol üstlenir. Ancak botox enjeksiyonunun kullanımı yalnızca bu alanla sınırlı değildir.

Yaş almaya bağlı olarak derinin bağ dokusu ile kolajen yapısında birtakım bozulmalar olması son derece doğal bir durumdur. Bu duruma bağlı olarak derinin üst yapısında kırışıklıkların belirginleşmesi gibi istenmeyen durumlar ortaya çıkabilir. Ciltte kırışıklıklar meydana gelmesinin altına yatan en önemli etkenlerin başında mimik kaslarının aşırı kullanımı gelir. Diğer yanda sağlıksız bir beslenme programının uygulanması, alkol ve sigara kullanımı, yorgunluk, yetersiz cilt bakımı ve güneş ışınlarının zararlı etkileri gibi nedenler de cilt kırışıklıklarının olası nedenleri arasında sayılabilir.

Botox enjeksiyonu yalnızca ciltteki kırışıklıkların giderilmesi değil aynı zamanda aşırı terleme sorununun çözümlenmesi amacıyla da kullanılabilir. Çeşitli etkenlere bağlı olarak zaman içinde ortaya çıkan ve derinleşerek belirginlik kazanan çizgilerin giderilmesi için uygulanabilen botox tedavisi hem tedavi edici hem koruyucu bir özelliğe sahiptir. Aynı zamanda botox enjeksiyonu sayesinde tekrarlayan kas hareketleri sonucunda belirginleşen ama henüz yüzde yerleşmemiş haldeki çizgiler de derinlik kazanmadan iyileştirilmesi söz konusu olabilir. Terleme botox enjeksiyonu aşırı terleme tedavisinde kullanıldığında botoxun ter bezlerini bloke edici etkisinden yararlanılması mümkün olur.

Botox Nasıl Etki Eder?

Botox tedavisi, Clostridium Botulinum bakterisinden elde edilen Botulinum toksininin enjekte edilmesiyle uygulanır. Botox enjekte edildiği bölgede sinir uçlarında iletimi sağlayan maddelerin salınımını engelleme görevini üstlenir. Bu sayede uygulama bölgesindeki sinirlerin, sinirlerin ulaştığı organlarla arasında bulunan elektriksel iletişiminin geçici olarak durdurulması mümkün olmaktadır. Sinir iletiminin durması sonucunda sinirin ulaştığı organların işlevleri azalabilir veya söz konusu işlevlerin geçici olarak durması sağlanabilir. Bununla birlikte botox enjeksiyonunun etkisi yalnızca uygulama yapılan bölge ile sınırlıdır. Bu sayede sistemik olarak tüm kaslara etki etmesi gibi istenmeyen durumlar yaşanmaz.

Botox prosedürünün mimik kaslarındaki hareketin azaltılması amacıyla uygulandığı durumlarda enjeksiyon mimik kaslarının içine yapılır. Eğer botox enjeksiyonu aşırı terleme sorununun tedavisi amacıyla uygulanıyorsa enjeksiyon deri içine yapılmalıdır. Botox enjeksiyonundan önce uygulama bölgesi temizlenerek lokal anestezik etkili krem uygulanır. Kremin etki etmesiyle birlikte seyreltilmiş botulinum toksini kişi özelinde belirlenen noktalara enjekte edilir.

Botox enjeksionu 18 ila 65 yaş arasında olan ve genel sağlık durumunda uygulamaya engel bir durum bulunmayan kişilere yapılabilir. Gebelik ya da emzirme döneminde bulunan, çeşitli nöromüsküler hastalıkları ya da uygulama bölgesinde enfeksiyonları olan kişilere botox enjeksiyonu yapılmaz.

Lipoliz Popüler Bir Bölgesel Şekillendirme Yöntemidir

Gerek erkeklerin gerek kadınların vücutlarının sorunlu bölgelerinde çeşitli nedenlerle ortaya çıkan inatçı bölgesel yağ birikintileri çoğu zaman düzenli egzersiz ve diyetle giderilemez. Bu durum genetik olarak bölgesel yağlanmaya yatkınlıktan kaynaklanır. Vücuttaki bölgesel yağ birikintilerinin giderilmesi için genellikle liposuction uygulaması tercih edilse de liposuction her hasta ve her durum için uygun bir yöntem değildir. Lipoliz konforlu ve yüksek faydalı bir prosedür olarak etkili sonuçlar alınmasını sağlar ve liposuction yöntemine karşı etkili bir alternatif olarak kabul edilir.

Enjeksiyon yoluyla gerçekleştirilen lipoliz prosedüründe, yağ birikintilerinin giderilmesi amacıyla deoksikolik asit ve fosfatidilkolinden meydana gelen özel bir solüsyon kullanılır. İnce uçlu iğnelerle uygulama bölgesine enjeksiyon yapılarak bölgedeki yağ hücrelerinin parçalanmasıyla sonuçlanan bir reaksiyon yaratılır. Bunun sonucunda serbest kalan yağ hücreleri yavaş yavaş lenfatik sistem tarafından parçalanacaktır. Lipoliz ağrıya ve acıya neden olan bir prosedür olmadığından lokal anestezi uygulanması gerekli değildir. Seans sayısı ve uygulama sıklığı kişi özelinde belirlenir. Güvenli ve etkili bir yöntem olarak ön plana çıkan lipoliz enjeksiyonundan sonra uygulama bölgesinde geçici şişlik ve kızarıklık meydana gelebilir.

Editör: TE Bilisim