Rusya`nın Soçi kenti ile Giresun arasında gerçekleştirilen Rusya-Türkiye Uluslararası Karadeniz 320 kilometre Açık Deniz Yüzme Maratonu, sporcuların Giresun`a ulaşmasıyla tamamlandı.
Maraton, eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, dünya master yüzme şampiyonu Ahmet Nakkaş ve dünya soğuk su şampiyonu Hamza Bakırcıoğlu`nun da yer aldığı açık su tecrübesi olan Türk-Rus toplam 12 sporcunun bulunduğu bayrak takımı tarafından yüzüldü.
Soçi açıklarından başlayan maraton, 6 gün 1 saat 30 dakika sürdü. 12 sporcunun da aralarında olduğu 26 kişilik kafileye bu süre zarfından Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri eşlik etti.
Marmara Üniversitesi ve Giresun Üniversitesi de sporculara stres, yorgunluk testi, kas ve yağ oranlarının ölçümleri gibi tıbbi anlamda destek verdi.
Maratonun Giresun bölümünde sporcuları Gemilerçekeği Mahallesi`ndeki Botanik Parkt`ta Vali Yardımcısı Metin Maytalman, Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, AK Parti Giresun Milletvekili Kadir Aydın ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Hasan Bulut çiçeklerle karşıladı.
Rus sporculardan Anton Vetrov, eşinin de doktor olduğuna dikkat çekerek, "Ben doktor bir aileden geliyorum, o yüzden bu maratonun benim için özel bir anlamı var. COVID-19`un ve pandemi şartlarının onlar için ne kadar ağır olduğunu çok iyi biliyorum. O yüzden sadece dünya genelindeki sağlıkçılar için değil, aynı zamanda doktor olan eşim için de bu maratonda kulaç attım" dedi.
Editör: TE Bilisim