Ülkemizde  yaşanan covid-19 pandemesi Haziran ayı itibarı ile maske, sosyal  mesafe ve hijyen kuralı ile normalleşme sürecine girdi Pandemi ile savaşta 1 Haziran tarihi itibarı ile esnek mesainin  ve idari izinlerin kaldırılması ile birlikte sağlık çalışanlarının bu dönemde motivasyonu  bozan ve adalet ike davranmayan sözleşmeli yöneticilerin sözleşmelerinin uzatılacagı duyumu sağlık çalışanlarının tepkisine neden oldu.

Özellikle geçic igörevlendirmlerin iptal edilmemesi, kronik rahatsızığı olan, emekliliği gelen personelin aktif olarak yogun bakımda görevlendirilirken torpilli personelin masa başı görevlendirmleri mücadelenin kahramanlarının demorilize olmasına sebep oldu.

Sağlık çalışanlarının yanına ugramayan, kovidli birimde çalışan idare katına ugramasın diyen, pandemi döneminde kimse bana hesap soramaz sözleşmeler uzatıır düşüncesi ile adalet ile davranmayan, esnek mesai ugulamasında personeli küstüren yönetcilerin sözleşmelerinin uzatılmaması gerekir düşüncesi hakim.

Kendi maaşını ve ek ödemesini ayın 15'inde tamolarak alan ama çalışanın ek ödemesini ayın sonuna zor yatıran, personele pandemi dönemindede mobbing haberleri ile gündem olan sözleşmeli yönetcilerin sözleşmesinin uzatılması için geçerli sebep nedir.

Esnek mesai kullanmayan süreç boyunca fedakar çalışan sağlık çalışanlarını aglatan, Bakanlığın ilgili genelgelerin hükmünlerine göre harket etmeyen, Yönetmelikte olmayan görevlendirmeler yapan, sözleşmeli yönetcilerin personel motivasyonu bozmasına izin verilmemelidir.

Sağlık personeli tüm ülkede normalleşme sürecine girildiğine seyhat kıstlamalarının kalktığı,  esnek mesai ve   idari izinler iptal edildiğine göre, süreç normalleşiyor ise Sözleşmler neden uzatılıyor sorusunu soruyor

Editör: TE Bilisim