Kredi kartında fiyatları düşecek yeni uygulama yarın başlıyor

Hepimizin hayatında kendine bir şekilde yer bulan ve sıklıkla kullanılan bir unsur haline gelen kredi kartları ile ilgili Merkez Bankası hem işletmeleri rahatlatacak hem de ilerleye zamanda tüketicilere katkı sağlayabilecek güzel bir karara imza attı.

Yarından itibaren kredi kartı komisyonlarına getirilen yeni sınır uygulanmaya başlıyor. Yarından itibaren bankaların işletmelerden kredi kartlı alışverişler için nakit ödemelerinde aldığı oran yüzde 1,60'ı geçemeyecek. Bu yeni uygulama kasım sonu veya aralık başı itibariyle fiyatlara da düşüş olarak yansıyabilir.

yeni uygulama Yarın Başlıyor

Kredi kartı ile yapılan alışverişlerde bankaların üye iş yerlerinden alabileceği komisyon oranlarına yönelik Merkez Bankası'nın yaptığı düzenleme yarın uygulanmaya başlıyor.

Mal ve hizmet alımlarında, işlem tutarlarının üye iş yerlerinin hesaplarına ertesi gün aktarılması halinde, uygulanacak komisyon oranı yüzde 1,60'ı geçemeyecek.

İşlem tutarının üye iş yerinin serbest kullanımına ertesi gün aktarılmaması halinde bu azami komisyon oranları, işlem tarihinin ertesi günü ile işlem tutarının üye iş yerinin serbest kullanımına geçmesi arasında kalan gün sayısı hesaplanarak düşecek.

Bu yeni uygulamanın hayata geçmesiyle birlikte ürün fiyatlarında da düşüşler yaşanmaya başlayacak.

Editör: TE Bilisim