Denizli Devlet Hastanesi’nde görevli Mustafa isimli hasta bakıcının zor durumdaki koronavirüs hastası yakınlarından ‘hastanıza iyi bakarım’ diyerek günlük 500 TL para aldığı iddiası mağdur olduğunu söyleyen vatandaş Emine K.’nin dilekçesi ve yazışmalarıyla ortaya çıktı.

Denizli Haber’e ulaşan Emine K, yaklaşık 2 hafta önce 78 yaşındaki annesi Ayşe K’yi koronavirüs teşhisiyle Denizli Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Servisi’ne yatırdıklarını ve tedavisinin başladığını belirtti.

Emine K, “Yatalak olan annemin 2 hafta önce koronavirüs testi pozitif çıktı. Ağırlaşması üzerine Denizli Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Bölümü’ne kaldırıldı. Haliyle annemizle daha iyi ilgilenilmesini istedik. Hasta bakıcıların günlük 500 TL karşılığında gayri resmi olarak hastalarla ilgilendiğini duyduk. Oradan bir tanıdığım vasıtasıyla bir hasta bakıcı ile iletişime geçtim. Bana günlüğü 500 TL karşılığında bakabileceğini ama bundan hastane yönetiminin haberinin olmadığını, gizli olarak yapacağını belirtti. Biz de gözümüz arkada kalmasın diye bunu kabul ettik” diye konuştu

Hasta bakıcıya 4 gün için toplam 2 bin TL para verdiğini söyleyen Emine K. buna karşılık annesine hiç bakılmadığını iddia etti. Emine K. “Hasta bakıcıyla iletişim halindeydik mesajlaşıyorduk, telefonda konuşuyorduk. Mesajların bazıları bende mevcut. Kendisine bakım için 2 bin TL verdim tanıdık aracılığıyla eline ulaştı. Bunu da mesajda sordum zaten ulaştığını söyledi. Daha sonra da anneme bakmadığını öğrendim. Yanına sadece 1 defa gitmiş. Bunu neden yaptığını sorduğumda yaptığının yasal bir iş olmadığını ve sürekli olarak annemin yanına gidemeyeceğini söyledi. Bu iş için kendisine para verdiğimi ve ilgilenmesini istediğimde bana git istediğin yere beni şikayet et, mesleğimden olursam olayım” dedi.

Kaynak:Denizli Haber

Editör: TE Bilisim