Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, koronavirüse ilişkin bilgilerin yeni bir ekrandan izleneceğini duyurdu. Koca, "Artık vaka sayılarını ve aşı programının seyrini yeni bir ekrandan izleyeceğiz. Daha önce paylaştığımız tüm detayları ise haftalık raporlar halinde yayınlamaya devam edeceğiz. İller aşı olmada yarışacak" dedi.

BU BİLGİLER ARTIK OLMAYACAK

3 Temmuz'a kadar koronavirüs bilgilerinin yer aldığı tablolarda günlük test sayısı, vaka sayısı, hasta sayısı, vefat sayısı, iyileşen sayısı; haftalık hastalarda zatürre oranı, yatak doluluk oranı, erişkin yoğun bakım doluluk oranı, ventilatör doluluk oranı, ortalama temaslı tespit süresi, filyasyon oranı; toplam test sayısı, vaka sayısı, vefat sayısı, ağır hasta sayısı, iyileşen sayısı bilgileri yer alıyordu. Yeni tabloya göre ise günlük test sayısı, vaka sayısı, vefat sayısı ve iyileşen hasta sayısı bilgileri günlük olarak açıklanacak.

AŞI ŞAMPİYONU MUĞLA

Yeni ekranda illere göre en az bir doz aşı olmuş 18 yaş üstü nüfusun yüzdelik bilgileri de yer alıyor. Buna göre iller 1. Doz aşılamada Türkiye ortalaması yüzde 57,81 iken iller içerisinde yüzde 79,2 aşılama ile Muğla birinci sırada yer alıyor. Son sırada ise yüzde 26,7 aşılama oranı ile Siirt bulunuyor.

Editör: TE Bilisim