Koronavirüs, İzmir'de bir hastanenin Koroner Yoğun Bakım Ünitesi'ne kadar girdi. Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi Koroner Yoğun Bakım Ünitesi, bir hastanın taşıdığı Covid 19 virüsüyle kapatıldı.

YILDIRIM: HASTAYA TEST YAPMAK HİÇ Mİ AKLINIZA GELMEDİ?

1 Eylül'de yoğun bakım ünitesine yatırılan bir hastanın Covid 19 olduğu anlaşıldı. Hastadan, bazı hemşire ve diğer sağlık çalışanlarına koronavirüs bulaştığı ortaya çıktı. Bunun üzerine alarma geçen hastane yönetiminin, Koroner Yoğun Bakım Ünitesi'ni acilen kapattı. Dün, yatak sayısını ikiye düşüşerek birimi yeniden hizmete açtı. Koronaya yakalanan hasta ve sağlık çalışanlarının karantina altına alındığı, tedavilerinin devam ettiği öğrenildi.

Sağlık Sen 1 Nolu Şube Başkanı Özgür Yıldırım,olayı doğruladı Başkan Yıldırım, "Tüm uyarılarımıza rağmen hastane çalışanları, koronavirüsle yine burun buruna getirildi. Yoğun bakıma yatırılacak hastada Covid 19 var mı, yok mu, bakmak gerekmez mi? Saldım çayıra mantığıyla hareket edildiğinde, olan sağlık çalışanlarımıza oluyor. Yetkililer, böylesine hassas bir dönemde, yatan hastanın koronalı olup olmadığına bakmayI, test uygulamayı hiç mi akıl edemediler? Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü var. Bu müdürlük, uzun zamandır sağlık çalışanlarının yer değişiklikleriyle uğraşıyor. Oysa, sağlık çalışanını korumak için önlem alması, daha anlamlı olurdu" açıklamasında bulundu.

10 GÜNDE 30 SAĞLIK ÇALIŞANI KORONA OLDU

Sağlık Sen 1 Nolu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, şu bilgileri aktardı: "Covid 19'lu hasta, virüsü 7 hastaya, 8 de hastane çalışanına bulaştırmış. 1 Haziran öncesi, yani 4 aylık süreçte Tepecik Hastanesi'nde koronavirüse yakalanan sağlık çalışanı sayısı, 50 civarındaydı. Ne var ki, son 10 günde, yani 1 Haziran sonrasındaki normalleşmenin sonucu, koronaya yakalanan meslektaşlarımızın sayısı 30'a ulaştı. Tepecik Hastanesi'nde, keyfi atamalar yüzünden yetişmiş eleman sayısı bir hayli azaldı. Esnek mesai uygulamasını tekrar devreye almakta fayda var."

Kaynakegedesonsoz.com/default.asp?page=haber&haberid=1046492&fbclid=IwAR09LHuYovtZ7gPmGstLpOMlaC7jcgROodfKRJVIUlQTUAoQH9ILk2OExYM

Editör: TE Bilisim