Almanya’nın Essen bölgesinde bir süredir koronavirüs tedavisi gören ve durumu ağır olan iki hastayı kasten öldürmekten suçlu bulunan bir başhekim tutuklandı. Essen Polisi ve Essen Savcılığı tarafından yapılan açıklamada, Essen kliniğinde görev yapan 44 yaşındaki başhekimin, koronavirüs hastalarına kasıtlı bir şekilde ölümüne neden olacak ilaçlar verdiği belirtildi.Kliniğin yoğun bakım servisinde görev yapan 47 ve 50 yaşındaki iki koronavirüs hastası 13 ve 17 Kasım tarihlerinde arka arkaya yaşamlarını yitirmişlerdi.

İki hastayı öldürmekten suçlu bulunan başhekimin yalnızca hastalardan bir tanesi hakkında itirafta bulunduğu ifade edildi. Hakkında Nöbetçi Mahkeme ile tutuklama kararı çıkan doktorun, koronavirüs hastalarının çok büyük acılar çektiği ve bu acılara son vermek için onları öldürdüğü belirtildi.

Başhekimin henüz geçtiğimiz Şubat ayında göreve başladığını belirten Essen Üniversitesi Kliniği, doktorun her iki vakada da ölmek üzere olan hastaların ölüm sürecini hızlandıracak madde verdiği ihtimali üzerinde durulduğunu vurguladı.Klinik yönetiminin ölüm vakalarından kuşkulanarak durumu hemen Essen Savcılığına bildirdiği ifade ediliyor.Almanya’da ise koronavirüs tüm önlemlere rağmen yükselmeye devam ediyor. Ülkede geride kalan son 24 saatte 22 bin 964 kişiye daha koronavirüs tanısı konuldu. Salgının başından beri ulaşılan toplam vaka sayısı ise 900 bini geride bıraktı. Toplam ölüm sayısı 254 kişi daha artarak 13 bin 884 oldu. Toplam iyileşen sayısı ise 593 bin oldu.

Editör: TE Bilisim