Dr. Ersoy Kandemir, Sağlık Bakanlığı 2021 Yılı 2. Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası’yla Derince İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne atandı. Kandemir, kaderin bir cilvesi olarak Kocaeli İl Sağlık Eski Müdürü Dr. Şenol Ergüney ile davalık olduğu mahkemenin duruşmasına girmeden kararı öğrendi. Kararın ardından açıklama yapan Kandemir, Cumhurbaşkanı ve Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ile çalışacak olmaktan gurur duyacağını belirtti. Ayrıca Şenol Ergüney’i görevinden alan Erdoğan’a şükran ve minnet duyduğunu ifade etti.

HAKSIZ OLARAK GÖREVİNDEN ALINDI

Dr. Ersoy Kandemir’in iki yıldır mesleğini yapmasını engelleyen kararın hukuksuz olduğu Van İdare Mahkemesi’nin kararıyla belgelenmişti. 2019 yılında 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi’nde danışman hekim olarak çalışan Ersoy Kandemir hakkında Hüseyin Aksoy’un Kocaeli Valisi ve Şenol Ergüney’in İl Sağlık Müdürü olduğu dönemde çok sayıda soruşturma açılmıştı. Bu dönemde Kandemir de Hakkari’ye gönüllü tayinini istemişti. Ancak Kandemir’in Cuma günü gönüllü görevlendirmesine karar veren bakanlık, Pazartesi günü bu tayini zorunluya çevirmişti. Adeta Hakkari’ye gönüllü gitmek isteyen Kandemir, sürgün olarak gönderilmeye çalışılmıştı.

HUKUK SAVAŞINI KAZANDI

Haksızlığa boyun eğmeyen Ersoy Kandemir, Hakkari’de göreve devam ederken Kocaeli’deki soruşturmanın tamamlanması üzerine memuriyet görevinden ihraç edilmişti. Dr. Kandemir, ihraç kararını yargıya taşıdı. Van İdare Mahkemesi, Ersoy Kandemir hakkında memuriyetten ihraç kararının hukuka aykırı olduğuna hükmetti. Kararda, Dr. Kandemir hakkındaki soruşturmanın usule aykırı yapıldığı belirtilerek, soruşturmayı yapanla cezayı verenin aynı kişiler olması hukuka aykırı bulunmuştu. Mahkemedeki hukuk zaferinin ardından göreve dönmek için Sağlık Bakanlığı’na başvuran Dr. Ersoy Kandemir, bugünkü yeniden atama kurasıyla Derince İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne atandı. Kandemir, yarın göreve başlayacak.

Kaynak:https://www.kocaelihalkgazetesi.com/haber/7856690/halkin-doktoru-geri-donuyor

Editör: TE Bilisim