TV264/Erhan Kaytanbay ve Ahmetcan Şahinkaya'nın haberi...

Adapazarı'nda yaşayan Gamze ve Mustafa Yıldırım çifti 26 Mart tarihinde 3 yaşındaki kızları Elif Duru'yu şiddetli karın ağrısı nedeniyle hastaneye başvuruyor. Kızını  Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne getiren baba Mustafa Yıldırım'ın ihmal iddiaları burada başlıyor.

Kızının şiddetli karın ağrısı ve kusması sebebiyle hastaneye gelen Baba Yıldırım'ın iddialarına göre o gece tahlil yapılmadan sadece iğne vurularak eve gönderildi. Şikayetlerin devam etmesiyle beraber Yıldırım ailesi soluğu yine hastanede aldı. Minik Elif yapılan tahliller sonrasında sabah 9'da ameliyata alındı. Ameliyatından ardında bir gece fenalaşan Elif Duru Yıldırım tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

ACILI BABA HASTANEDEN VE DOKTORDAN ŞİKAYETÇİ OLDU!
Baba Yıldırım yaşanan süreci ise şu şekilde anlattı; "26 Mart  2021 tarihinde çocuğumu getirdim hastaneye buraya. Hiçbir tahlil yapmadan iğne yapıp gönderdiler. Bizde doktora güvenerek eve geldik. Düzelecek diye beklerken yattığı yerden kıpırdayamıyordu. Sonra geri geldik ve tahlil yapıldı. Tahliller bütün günü aldı. Akşam 5'e doğru doktor gelerek apandisten şüphelendiğini ve çocuk cerrahine sevk edeceğini söyledi. Çocuk cerrahine sevk edildik. Doktor çocuğuma baktı ve apandistin patlamadığını takip edileceğini söyledi. O geceyi hastanede geçirirken sabaha karşı çocuk tekrar kusunca doktor sabah 9 gibi çocuğumu ameliyata aldı. Ameliyat olduk hiç bir şey değişmedi. Bunu söylememize rağmen yedirmeyi kesin, serumla besleniyor dendi. Saat 00.45 civarı hemşire gelip damar yolunda iğne yapıyor. Çocuğum bu sırada uyku halinde.

'ÇOCUĞUM İĞNEDEN SONRA KASILDI'
Eşim çocuğumuzun iğne yapılırken kasıldığını söylüyor. İkinci iğneyi yaparken kızım daha çok kasılmaya başlıyor ve hemşire gidip yardım çağırıyor. Çocuğuma yardım için geliyor ve mavi kod veriliyor. ve çocuğuma müdahale ediliyor. Ve bu epikriz raporunda hemşirenin iğnesinden hiç bir şekilde bahsedilmiyor. 00.55'te ailenin yardım istemesiyle gelindi diye not düşmüşler.

'DOKTOR NİYE ÖLDÜ BENDE BİLMİYORUM? DİYOR'
Bu kesinlikle yalan çocuğum iğneden sonra kasılmaya başladı. Nabız aldık yalanıyla yoğun bakıma indirdiler. 1 saate yakın çocuğum yoğun bakımda kaldı. Orada bir çok müdahale edilmiş ama hiç bir şekilde benim çocuğum geri dönmemiş.  Doktor hanım neden öldü, niye öldü bende bilmiyorum diyor. Ben doktorla görüştüm.

'ÖLÜM RAPORUNDA İĞNE YAZILMAMIŞ'
Doktora bu iğneden hiç bir şekilde bahsedilmemiş ve ölüm raporuna bu iğne yazılmamış. Ben çocuğumun neden öldüğünü bilmiyorum. Ben çocuğumu otopsiye göndermeseydim hiç bir şekilde şikayetçi olmasaydım, 'ben çocuğumu gömdüm, arkamı döndüm gittim' olsaydı böylemi olacaktı."

KIZININ ÖLÜMÜNDEN SONRA BABANIN DEĞİŞİMİ 
Kızı ile fotoğrafları olan babanın kızının ölümünden sonra nasıl değiştiği ve çöktüğü fotoğrafla görülüyor. 

Kaynak:https://www.akyazi.net/haber/7552396/acili-babanin-feryadi-kizimi-ihmal-oldurdu

Editör: TE Bilisim