Trabzon’un Ortahisar ilçesinde hizmet veren Numune Hastanesi’nde dün gece saatlerinde yaşanan olay tepki çekti.

Değirmendere Mahallesi’nde ikamet eden Volkan Çoruhlu, eşinin Gaziantep’ten gelen arkadaşlarıyla teması sonrası koronavirüs kaptığını ve pozitif çıkan test sonucu sonrası karantinada olduğunu belirtip, kendisinin ve 3 yaşındaki çocuğunun testinin negatif olduğunu, eşinin ve kendilerinin farklı odalarda karantinada olduklarını belirtti.

HASTANEYE GİTTİKLERİNDE ŞOK OLDULAR

Testleri negatif çıkan baba Volkan Çoruhlu ve 3 yaşındaki oğlu ile ayrı yaşadıkları evde yaşamlarını sürdürürken oğlu rahatsızlandı. 112 Acil Sağlık ekiplerine haber veren baba Çoruhlu durumlarını anlatıp ambulans istedi. Numune Hastanesi’ne kaldırılan baba ve oğlu burada karşılaştıkları muamele ile şok yaşadı.

HASTANEYE SOKMADILAR

Kendilerinin hastaneye sokulmadığını ve çocuğunun tedavi edilmediğini belirten Volkan Çoruhlu “Eşimin korona virüs testi pozitif, benim ve çocuğumun ise negatif. Evimizde farklı odalarda karantina altındayız. 3 yaşındaki otizm hastası oğlum hastalandı ve nefesi tıkandı. Boğulacakmış̧ gibi öksürmeye başladı. Ambulans çağırdık olayı anlattık, karantinada olduğumuz için kendi imkanlarımla getiremedim. Trabzon Numune Çocuk acil servisine geldik. Burada insanlık dışı muamele başladı. Ambulanstan indik ve hastanenin içine almadılar bizi ve 3 yaşında çocuk elimde kapıda bankta oturttular. Çocuk pozitif olan kişi ile temaslı değil hastalığı normal hastalık desem de 1 saat karşıda bankta oturduktan sonra birisi geldi ve Koronavirüs çadırına aldı bizi” ifadelerini kullandı.

TEDAVİ YAPILMADAN REÇETE

Burada da rahatsızlanan çocuğuyla beraber bekletildiğini belirten Çoruhlu daha sonra bir görevlinin geldiğini, çocuğunun burnundan örnek alıp “Reçeteniz yazılıyor” ifadelerini kullandığını, buna karşılık “Tedavi edilmedi ki nasıl reçete yazılıyor” dediğini belirterek “Sonrasında bizi içeri almayan hademe görevlisi “Reçeteniz yazılıyor bekleyin orada” dedi. Çocuğumun muayene olmadığını, nefes alamadığını ve öksürdüğünü söyledim ve bakmadan nasıl teşhis koyduklarını sordum. Yine ilgilenmediler ve 184 Sağlık Bakanlığı hattını aradım. Benim şikayet ettiğimi görünce, bir görevli geldi ve çocuğa röntgen çekileceğini söyleyip bizi içeri aldı” dedi.

"KİME İSTİYORSAN ŞİKAYET ET"

Röntgen çekildiği sırada da kötü muamelenin sürdüğünü belirten Çoruhlu, yanlarına gelen doktora muayene etmeden nasıl teşhis koyduğunu sorduğunu ve terslendiğini belirterek “Sizi şikayet edeceğim, adınızı öğrenebilir miyim? Dedim. Bana “Git kime şikayet ediyorsan et” diye bağırmaya başladı. 3 yaşındaki çocuğumdan utanmadılar ve Allah’tan da korkmadılar. Reçeteyi elime verip beni kovar gibi gönderdiler” dedi.

Kendisinin karantina altında olduğunu, ambulans ile geldiklerini ve dönüş için ambulans talep ettiklerini belirten Çoruhlu, olumsuz yanıt aldığını söyledi.

TAKSİYLE EVE DÖNERKEN...

Daha sonra 112 ve 184 sağlık hatlarını aradığını ve olumlu cevap alamadığını söyleyip “155’i aradım durumumu anlattım. Polis ekipleri gelip bizi yakın bir taksi durağına bıraktılar. Taksiye bindim, çocuğum kucağımda ağlıyordu. Taksici ne olduğunu sorunca anlattım. O da tedirgin oldu ve tüm camları açtı. Taksiciyi anlıyorum ama tüm gece eşim pozitif diye insanlık dışı muamelelere maruz kaldım. Çocuğum otizmli ve sesten korktuğu halde doktorlar bana bağırarak konuştu. Şuan evimdeyim. Karantinama geri döndüm. Hiçbir sıkıntım olmamasına rağmen, dışarıdaki insanları etkilememek adına tedbirli davranırken, çocuğum kucağımda gördüğüm muamele ile onurum kırıldı.” İfadelerini kullandı.

CİMER'E ŞİKAYET

Yaşadıklarını içine sindiremediğini belirten baba Volkan Çoruhlu, başta CİMER olmak üzere resmi kurumlara şikayette bulunduğunu belirtip, kendisine kötü davranan görevlilerin cezalandırılmasını istedi.

Kaynak:https://www.haber61.net/trabzon/trabzon-da-sok-olay-annesi-evde-karantinada-olan-otizmli-cocugu-h402510.html

Editör: TE Bilisim