DEVA Partisi Batman İl Başkanlığı, Batman’da yaşanan sağlık sistemindeki sorunlara ilişkin Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklamasında bulundu.

Burada yapılan açıklamada konuşan DEVA Partisi Batman İl Başkanı Av. Melik Müjdeci, “Yeni yapılacak 500 yataklı hastanenin de kapasitesinin yetersiz olduğu ortadadır. Ayrıca Araştırma Hastanesinin 9 yılda bitirildiği bir ortamda, yapılması planlanan yeni hastanenin kaç yılda bitirileceği tam anlamıyla muammadır. Bu süreçte vatandaşımızın kaderine terk edilmesini hiçbir suretle kabul edemeyiz. Vatandaşlar,; dahiliye, göz hastalıkları ve kadın doğum gibi olmazsa olmaz bölümlerde bile 1 hafta- 10 gün sonrasına randevu bulabiliyor. Bazı bölümlerde randevular 15-20 gün sonrasına, tetkikler için ise 3-4 ay sonraya randevu alabiliyor.

Eskiden hastane kuyruklarında sıra beklerken, şu anda Merkezi Hekim Randevu Sistemi sebebiyle beklenecek bir sıra bile yok. Siyasi iktidarın attığı yanlış adımlar, vatandaşın hayatını tehdit etmeye devam ediyor.

Batman’da yaşayıp ciddi bir hastalığa yakalanan vatandaşımız; Diyarbakır, Gaziantep ve Elazığ illeri arasında mekik dokuyor. İktidar tam anlamıyla vatandaşa bir sağlık çilesi yaşatıyor.

Birçok branşta kamu hastanelerinde doktor bile yok. Zaten yoksulluk ve sefalet ile boğuşan vatandaş, en küçük hastalığında bile, yüzde 200 farkların istendiği özel hastanelere mahkum edilerek fahiş faturalar ile karşı karşıya bırakılıyor.

İktidar; herkesi, kendi yandaşları gibi zengin zannediyor. Bu ülkenin yoksul ve biçare vatandaşlarının varlığından dahi haberdar değiller. Maddi durumu yetersiz olan vatandaşlarımız adeta ölüme terk edilmiş durumda. Türkiye’ye sağlıkta çağ atlattığını iddia edenleri; Batman’daki kamu hastanelerinde tedavi olmaya davet ediyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilisim