Bir zamanlar Haseki Hastanesi'nde Başhekim Yardımcısı olarak görev yaptığı dönem içerisinde aleyhinde yapılan yalan haberler ile önü kesilen Dr. Öğr. Üyesi Adnan Hut uzun yıllar devam eden hukuk mücadelesini kazandı.

2006 senesinde Vatan Gazetesi'nde yayınlanan "İhaleyi verdi 70 bin YTL'Lik cipi kaptı" başlıklı haber sonrasında Dr. Öğr. Üyesi Adnan Hut ve doktor olan eşinin terfisi engellendi. Dr. Öğr. Üyesi Hut'un bu haber sonrasında Selimpaşa Devlet Hastanesi Kurucu Başhekimi olarak atanması durduruldu.

Haberin çıkmasından sonra Haseki'deki görevinden de alınan Hut, normal doktor olarak mesleğini icra etmeye devam etti. Hut'un eşi Fatma Hut da hastanedeki görevinden alınmasından sonra semt polikliniğinde çalışmaya başladı.

HUKUK MÜCADELESİNİ KAZANDI

Dr. Öğr. Üyesi Hut, karalama haberleri sonrasında basın yoluyla kişilik haklarına hakaret” davası açtıktan sonra uzun yıllarca süren hukuk mücadelesini kazandı. Hut ailesi, o dönemde kullandıkları aracın daha önceden kiralandığını mahkemeye faturalar eşliğinde ispatını sundu. Hut ile eşi Fatma Hut, haklarında yalan haber çıkaran muhabir Ayla Özcan ve sorumlular hakkında iftira ve hakaretten, İstanbul 12. Asliye Mahkemesi'nde dava açtı.

Deliller ve tarafların dinlenmesi sonrasında mahkeme, “Davacı kişilik haklarına saldırı teşkil ettiği, gerçek ve doğru olmayan bir hususun araştırılmadan davacı tarafın şeref ve haysiyetine saldırı teşkil edecek şekilde kaleme alındığı belirlendiğinden manevi tazminat davasının yerinde olduğu kanaatine varılmıştır" sonucuna vardı. Mahkeme tarafından alınan karar sonrasında muhabir Ayla Özcan'ın Hut ve eşine 6 bin TL manevi tazminat ödemesi hükmü çıktı.

Hut ise hukuk mücadelesini kazanması sonrasında bir ilke imza atarak avukatı aracılığı ile temyize başvurdu. Yargıtay, Hut ve eşi aleyhinde haber yapanların katılmadığı duruşmada İstanbul 12. Asliye Mahkemesi'nin verdiği kararı onadı.

Kaynak:www.medya24.com

Editör: TE Bilisim