Türk Sağlık Sen üyesi ve işyeri temsilcisi paramedik Can Dursun Yeşil maruz kaldığı baskıdan dolayı intihar teşebbüsünde bulunmuştu. Yaşanan olay hakkında açıklama yapan Türk Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Barış Koçak, bu işin takipçisi olacaklarını belirterek, “Eğer bu işte vicdanen birazcık kendini suçlu hisseden idareci var ise kendisini istifaya davet ediyoruz” dedi. Koçak, Yeşil’in fiziki durumunun iyi olduğunu aktardı.

“Sebep gösterilmeden ağır bir yaptırım uygulandı”
Soruşturma sonucu Yeşil’e disiplin cezası verildiğini söyleyen Koçak, “Bu ceza yetmezmiş gibi üstüne bir sebep göstermeden yıllardır severek ve başarılı bir şekilde sürdürdüğü paramedik mesleğinden ambulansından kısmen de olsa uzaklaştırılmak için Res'en ataması kendi isteği dışında yapıldı. Branşı gereği aktif bir şekilde çalışması gereken ambulans yerine bir hastaneye atandı. Kendi mesleğinden böyle onur kırıcı bir şekilde geri hizmete çekilmesinin stresine dayanamayarak bir anlık öfke ile canına kıymak istedi. Suç işlediği iddia edilen ve hakkında soruşturma sonucu zaten bir disiplin cezası verilmişken, bir sebep göstermeden çok ağır bir yaptırım olan ikinci bir ceza olarak Res'en ataması yapılmıştır” diye konuştu.

“Suçlusunun en ağır cezayı alması için olayın takipçisi olacağız”
Koçak, sağlık çalışanlarının iş stresine, yoğunluğa ve idari baskıya dayanamadıklarını ifade ederek, “Kendi canlarına kıyma noktasına getiren bu olayın idari suçlusu kim ise açılması gereken soruşturma sonucu alması gereken en ağır cezayı alması için işin takipçisi olacağız” açıklamasını yaptı.


Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ

Editör: TE Bilisim