iddialara göre,  Çorum- Dodurga ve Çorum- Oğuzlar Entegre Devlet Hastanelerinde, nöbet usulsüzlükleri, kayırma, yetkisiz yetkilendirme, evrakta sahtecilik, görevi kötüye kullanma, haksız kazanç elde etme haberlerine  şimdi de mobbing uygulamalarının damga vurdu.

 habercim 19'da ve ulusal basında  yer alan habrler sonrası, hastane içerisinde mobbing uygulamalarının hızlandığı ve bir çalışan konunun müsebbibi olarak lanse edilerek dışlandığı ve hakkında soruşturmalar yapılarak tutanaklar tanzim edildiği, Çorum Valiliğine verilen dilekçe ile ortaya çıktığı iddia edildi.

habercim 19'da yer alan habere göre,Dodurga İlçe Entegre Devlet Hastanesinde sakat kadrosundan aday memur olarak görev yapan M.A., iş yeri yetkili ve çalışanları tarafından kendisine mobbing uygulandığını ve  Çorum Valiliğine  dilekçe verdiği iddia edildi. 
M.A. dilekçesinde, Çorum İl Sağlık Müdürlüğünde devletin haksız yere dolandırıldığını, bazı çalışanların hak etmeden kazanç elde ettiklerini, yasaların kendisine tanıdığı maddeler gereği ve yasal işlem yapılması gerektiğini bildirir dilekçe verdiğini iddia etmiş, bu dilekçe ile ilgili işlem yapılması gerekirken, ismi geçenler ve haksız kazanç elde edenlere kendi verdiği dilekçesinin okutularak hakaretlere ve mobbinglere maruz kaldığını belirttiği söyleniyor. M.A. sağlık çalışanı olarak ismi geçen hastanelerde eşinin de görevli olduğunu ve bu yüzden mobbinglere maruz kaldığını, eşi hakkında yazılan nöbet çizelgeleri ile ortaya koyduğu iddia edildi. KAMUOYUNU YANILTTINIZ MI? Sağlık skandalının haberlere konu olması üzerine Çorum İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada ( Usulsüz Yapılan Nöbet Listeleri İçin Sağlık Müdürü Müfettiş İstedi! ) muhakkik atandığı ve Sağlık Bakanlığından Müfettiş istendiği açıklaması yapılmış, gelişmeler hakkında kamuoyunun bilgilendirileceği vurgulanmıştı. Aradan geçen 3-4 aylık süreçte bir sonuca gidilmediği gibi gelişmelerden de kamuoyu bilgilendirilmedi Oysa haberde yapılan yolsuzluklar belgelerle kamuoyuna sunulmuş yetkililer göreve davet edilmişti.

KAMUOYU ADINA ŞU SORULAR İSE YETKİLİLERE SORULMUŞTU

Kural ve kanun gereği Başhekim, aile hekimlerine ayda kaç nöbet yazabilir? ve Dodurga Entegre Hastanesinde kaç nöbet yazılmıştır?

Dodurga Entegre Hastanesi Başhekimi, mevcut doktorlara gereken azami nöbeti tutturduktan sonra kendisine de nöbet yazabilir mi?

Yazarsa bu nöbet nedeniyle para alabilir mi?

Hekimlere yazdığı nöbetleri asgari düzeyde tutma ve kendisini nöbet tutanlar listesinde göstererek para alırsa kamuyu zarara uğratarak haksız kazanç elde etmiş olmuyor mu? 24-8-24-8 gibi bir nöbet tutma olabilir mi?

Ya da 24-24-24- gibi bir nöbet yazma olayı olabilir mi? İzinli olarak il dışında olan sağlık çalışanı aynı anda hastanede nöbette olabilir mi? Olursa nasıl aynı anda iki yerde görülebilir?

Sağlık skandalının haberlere konu olması üzerine Çorum İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, muhakkik atandığı ve Sağlık Bakanlığından Müfettiş istendiği açıklaması yapılmış, gelişmeler hakkında kamuoyunun bilgilendirileceği vurgulanmıştı. Aradan geçen 3-4 aylık süreçte bir sonuca gidilmediği gibi gelişmelerden de kamuoyu bilgilendirilmedi Oysa haberde yapılan yolsuzluklar belgelerle kamuoyuna sunulmuş yetkililer göreve davet edilmişti.

 



 

Editör: TE Bilisim