Bunlardan savunma, güvenlik, adalet ve istihbarat hizmetleri için kullanılan yaklaşık 140 bin lojman ile kampüs alanında yer alan ve hizmet binalarıyla bütünleşik bulunan yaklaşık 59 bini dışında kalan ve satılabilecek nitelikte olan 50 bin lojmanın satışı planlanıyor. Bu lojmanlardan ilk etapta 5 bini için ihaleye çıkılacak. Milli Emlak Genel Tebliği’nde yapılan yeni düzenlemeyle oturduğu lojmanı satın almak isteyen memurlara yönelik satış koşullarına iyileştirmeler
getirildi.

Lojmanlar açık ihale yöntemiyle satışa sunulacak. Bu lojmanlardan kat mülkiyeti kurulanlarda oturanlara, ikamet ettikleri lojmanın ihalede oluşan bedeli üzerinden öncelikli olarak satın alma hakkı tanındı.

Satış ihalesinde en yüksek bedel ve ödeme koşullarını kabul eden memur oturduğu konutu satın alabilecek. Peşin satın alma tercihini kullanan memura ihale bedeli üzerinden yüzde 10 indirim uygulanacak. İkamet ettiği lojmanı satın almak isteyen memurlara 5-7 ve 10 yıl süreyle ödeme seçenekleri de sunuluyor. İkamet ettiği konutu almak isteyen memur, ihale bedelini 5 yılda ödemek istemesi halinde oturduğu lojmanı satın alabilecek. Lojmanı alan memur, konutun yüzde 20’sini peşin kalan tutarı 60 ay, yüzde 25’i peşin kalan tutarı 84 ay, yüzde 30’u peşin kalan tutarı 120 ay olmak üzere TÜFE oranında artışlarla taksitli ödeme yaparak alabilecek. TÜFE ise en fazla yüzde 12 olarak hesaplanacak.

Memurun oturduğu lojmanı satın almak istememesi halinde ise kamu konutu ihalede en yüksek teklif veren istekliye peşin veya yüzde 25’i peşin olmak üzere 24 aya kadar taksitle satılacak.
İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya ve Mersin’de ekspertiz işlemleri tamamlanan 2 bin kamu konutunun satış işlemine başlandı

Editör: TE Bilisim