Olay Saat 22.30 sularında yaşandı

Diyarbakır Dünya Batı Göz Hastanesine kalp krizi sebebiyle getirilen adamın öldüğünü öğrenen yakınları hastane acil girişinde taşkınlık çıkardı. Acil giriş kapısı ile Hasta Kabul biriminin olduğu camı ve diğer oda ve bilgisayarlara zarar veren hasta yakınlarına, ihbar üzerine olay yerine gelen polis biber gazıyla müdahale etti.

Telefonla yakınlarını aradılar.

İhbar üzerine bölgeye giden polis ekiplerini gören hasta yakınları telefonla yakınlarına haber vererek 25, 30 kişilik hasta yakınının hastane bahçesinde toplanmasına neden oldu, polis taşkınlık çıkaran 25-30 kişilik gruba müdahale ederken çevrede geniş çaplı önlem aldı.

Taşkınlık yatışsada polis eli joplu bekledi.

İhbar üzerine hastane çalışanlarına ve hastane ekipmanlarına zarar veren polisin müdahalesi son bulurken vefat eden adamın hastaneden nakli süresince polis hastane bahçesinde ve çevresinde joplar ile teyakkuzda bekledi.

Hastane tarafından herhangi bir açıklama yapılmazken olay esnasında herhangi bir göz altı yapılmadığı ve polis müdahalesi esnasında yaralanan kimsenin olmadığı öğrenildi.(Güneydogu Güncel)

Editör: TE Bilisim