Yalova Sağlık-Sen Şube Başkanı Halil İbrahim ÖZER paylaşımında geçici görevlendirilmelere, yemekhane ile ilgili sorunlara, çalışanların yakınları muayyene ettirememesine, hemşirelerin görevi olmadığı halde order yazmasına da yer verdi. Yalova Devlet Hastanesi Yönetimi olarak atılan mesajda "yaptığınız hizmetleri standardize ederek göstermenin başka bir yolu olmadığı" ifadesi, " 4 günün eksiklikleri tamamlama" ve "hassasiyet göstermeyen personel ile ilgili gerekli işlemlerin yapılacağı" ifadesi dikkat çekti.  Yalova Sağlık-Sen Şube Başkanı Halil İbrahim ÖZER paylaşımı;

17 Şubat Kalite Değerlendirmesi Öncesinde Hatırlatmalar; başlıklı bir metin yazarak sorumlu hemşire arkadaşlara tehdit içerikli bir mesaj atan yöneticiye sormak istediğim sorular;
1- 24 saat çalışmanın olmayacağını,en fazla 3 gün boşluk bırakmanın kural olduğunu söyleyip personel yetersizliğinde 24 saat kuralını hiçe sayıp gün aşırı nöbet tutulması talimatını veriyormusunuz?
2- Verimli olması gerektiğini savunduğunuz sağlık çalışanı arkadaşlara ne kadar değer veriyorsunuz?Sorunlarını ne sıklıkla dinliyorsunuz?
3-Hemşire sayısının yetersizliğini en son ne zaman dile getirip,dış görevlendirmedeki arkadaşların hastanede çalışmalarını talep ettiniz?
4-Liyakata ne kadar önem veriyorsunuz ve kafanıza göre görevlendirmeleri neye göre yapıyorsunuz?

5-Yemekhanenin bu kötü gidişatı konusunda ne yaptınız?
6-Sağlık çalışanlarının kendi hastanelerinde yakınlarını bile muayene ettirmekte sıkıntı çektiği bu duruma müdahale ettiniz mi?
7- Order’leri görevi olmadığı halde hemşire arkadaşlara yazdırıyorsunuz...İleride bi sıkıntı olduğu zaman sıkıntıyı üstlenecekmisiniz?

Madem konu iyi bir puan almak,denetimden iyi bir şekilde geçmekse öncelikle vicdanları rahatlatacaksınız...Canla başla çalışan,çoğu geceyi çocuklarından ayrı geçiren,başka canlar için öz canlarından ayrı kalan sağlıkçı arkadaşlarımızın sorunlarını görmezden gelemezsiniz...Hiçbir mobinge müsaade edilmeyeceğinin bilinmesini isterim...Bu kadar ağır tempoya,bu kadar gayretli çalışmaya karşı yapılan bu davranışı çok yersiz buluyor,bu kutsal mesleğe sahip arkadaşlarımıza ilkokul öğrencisi muamelesi yapılmasını kabul etmiyorum...Saygılarımla...
Yalova Sağlık-Sen Şube Başkanı
Halil İbrahim ÖZER

Editör: TE Bilisim