Bursa Şehir Hastanesi’nde dört gün önce yaşanan olayda, emekli özel harekat polisi olduğu öğrenilen E.T., yaşlı babası A.T.’yi ayağındaki yara yüzünden götürdüğü acil serviste  görevli kadın doktor G.Y.’ye küfür ederek sözlü saldırıda bulunmuş, 5 güvenlik görevlisini de darp etmişti.

Gazeteci Lale Akasoy’un yaşananları gündeme taşımasıyla CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan olaya sessiz kalmadı.

Kadın meslektaşına yapılan sözlü saldırı ve güvenlik görevlilerinin darp edilmesine tepki gösteren vekil Özkan, olayın akıbetinin ne olduğunu öğrenmek için TBMM Başkanlığı’na önerge verdi.

Sağlık Bakanlığı’na, “Konuyla ilgili olarak hukuken ne yapılmıştır” diye soran Özkan, önergesinde şunları söyledi:

“Hekimlerimize karşı özellikle son yıllarda yaşanan şiddet eylemlerinin artarak sürmesi ve söz konusu şiddetin önüne geçilememesi nedeniyle geçtiğimiz hafta maalesef bir hekimimiz daha hasta yakını tarafından katledilmiştir.

18.7.2022 tarihinde de Bursa Şehir Hastanesi Acil Servisine gelen, kendisini emekli özel harekat polisi olarak tanıtan şahıs yıllardır iyileşemeyen ve kronik yarası olan hastasını muayene eden kadın doktora ‘Bunu yatır’ diye tehdit ve küfürler ettikten sonra kendisini engellemeye çalışan 5 güvenlik görevlisini de darp etmiştir.

Aynı kişi, acil serviste müdahale bekleyen hastaların sağlık hizmeti almasını saatlerce engellemiştir. Bu noktadan hareketle, bakanlığınız tarafından herhangi bir girişimde bulunulmuş mudur. Konuyla ilgili olarak hukuken ne yapılmıştır.”(Bursa Duysun)

Editör: TE Bilisim