Memleket Partisi İzmir İl Gençlik örgütü üyesi bir grup, Bornova'da bulunan ve Sağlık Bakanlığı'na bağlı olan sağlık merkezinin tabelasındaki Arapça yazıyı kapattı. 

İzmir Bornova 1 No'lu Sağlıklı Hayat Merkezi'nin önüne gelen Memleket Partililer, yanlarında getirdikleri merdivenle tabelaya tırmanarak Arapça yazıların üzerini "Türkiye Cumhuriyeti'nin dili Türkçedir" yazılı yapıştırma ile kapattı.

'BU MİSAFİRLİK FAZLA UZADI'
ANKA'nın haberine göre tabelalarda Arapçaya da yer veren Sağlık Bakanlığı'na tepki gösteren parti üyeleri, sağlık merkezinin önünde basın açıklaması yaptı. Memleket Partisi İzmir İl Gençlik Komisyonu Başkanı Burak Kurt, şunları söyledi:

"Tepkimizi dile getirdik. Türkiye'de Arapçalaşan tabelaları sık sık görüyoruz. Esnaf tabelalarından sonra kamuya da sıçramaya başladı bu hastalık. Türkiye'nin sığınmacı sorununu, onları entegre ederek çözemeyiz. Onları güven içerisinde ülkelerine göndererek bu sorunu çözebiliriz. Bornova 1 No'lu Aile Sağlığı Merkezi'nin tabelasına 'Türkiye Cumhuriyeti'nin dili Türkçedir' yazımızı yapıştırdık. Milli Eğitim'e bağlı kurumlarda, hastanelerde Arapça tabelalar kullanılıyor. Bu Arapçalaşma, milletin birliğine zarar verir hale geldi. Türkiye, büyük bir devlettir. Komşularında sorun olduğunda ev sahipliği yapar. Ancak bu misafirlik fazla uzadı. Onların güven içinde ülkelerine dönmesini istiyoruz. Irkçı, faşist değiliz ama enayi de değiliz."

Editör: TE Bilisim