Sağlık-Sen İzmir 1 No.lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım yazılı basın açıklaması yaparak sağlık çalışanlarına mobing uyguladığını, hakaret edildiğini ifade etti. Süreçle ilgili hukuki işlem başlatacaklarını söyleyen Yıldırım, ‘Baskının ve mobingin tavan yaptığı kurumlarda bu çile eziyet yetmezmiş gibi üzerine bir de sağlık çalışanlarına hakaret edilmesine İzmir’in yetkili sendikası olarak sessiz kalmayacağız. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü sessiz kalsa da konuyu biz savcılığa, bakanlığa taşıyacağız’’ dedi.

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Sağlık-Sen İzmir 1 No.lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım yazılı basın açıklaması yaptı. ‘’İzmir’de sağlık çalışanları mobing ve baskılardan dolayı emekli olmakta veya kurum değişikliği yapmaktadır. Son günlerde baskıların daha da arttığı Hastane ve Ağız Diş Sağlığı Merkezlerinde (ADSM) çalışanların psikolojileri bozulmuştur’’ diyen Yıldırım, ‘’İzmir İl Sağlık Müdürlüğüne mobinge maruz kalan sağlık çalışanlarının sorunlarını defalarca iletmemize rağmen hiçbir konuda çözüme ulaşamadık. Alsancak ADSM ve Menemen ADSM’deki sorunları duymayan kalmamasına rağmen müdürlüğün sessiz kalmasının da manidar olduğunu düşünüyorum. Bir Başhekimin görevi sağlık merkezini idari, tıbbi ve eğitim süreçlerini kontrol etmektir. Başhekimler Sağlık Bakanlığı tarafından kurallara uygun hareket ederler. Maalesef İzmir’deki bir sağlık merkezinin başhekimi ise sağlık çalışanlarına çeşitli hakaret ve eziyetlerde bulunuyor, bunu sağır sultan dahi duyarken sadece yetkililer duymuyor. Baskının ve mobingin tavan yaptığı kurumlarda bu çile eziyet yetmezmiş gibi üzerine bir de sağlık çalışanlarına hakaret edilmesine İzmir’in yetkili sendikası olarak sessiz kalmayacağız. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü sessiz kalsa da konuyu biz Bakanlığa taşıyacağız’’ dedi.

‘’Üyelerimiz İstifaya Zorlanıyor’’

‘’Alsancak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde ‘Başhekimin selamı var, Sağlık-Sen’den istifa edin’ diyerek dolaşan malum sendikada hiçbir görevi olmayan kişiler Başhekim ile beraber sendikal faaliyetlerimizi engellemekte ve usulsüzce çalıştıkları birimler değiştirilmektedir’’ diyen Başkan Özgür Yıldırım, ‘’Diş teknisyenleri röntgen biriminde çalıştırılmakta, 15-16 diş teknisyeni ise idari birimde görevlendirmektedir. Keyfi uygulamalarla hekim ve hekim dışı personeli semt polikliniklerine sürgüne gönderir gibi görevlendirdiği sabittir. Yine kurum yöneticilerini tehdit eden personellerin arkasında durduğu gibi kendi idari ekibini yine personeller aracılığıyla CİMER’e şikayet ettirmesi etik değildir. Baskılarla emekliliğe zorladığı çalışanlar, tecrübeli hekimlerden 8-10 tanesi emekli olmuş, bir çoğu da farklı kurumlara tayin istemek zorunda kalmıştır. Yine Menemen ADSM’de aynı tür baskıların olduğu, çalışma barışının bozulduğunu defalarca söylememize rağmen İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nün sessiz kalmasına anlam verememekteyiz’’ dedi.

‘’Suç Duyurusunda Bulunacağız’’

Sağlık çalışanlarının maruz kaldığı olaylara sessiz kalmayacaklarını ve hukuki işlem başlatacaklarının altını çizen Yıldırım, ‘’Bakanlık yetkililerine sesleniyoruz. Sağlık turizmi ve yatırımlar tabii ki önemli ama baskıyla, mobingle çalışanın huzurunu, mutluluğunu bozan idareciler istemiyoruz. İl Sağlık Müdürlüğünün de sorunları çözüyormuş gibi yapmasını değil, sorunu çözmesini istiyoruz.

Buradan tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına sesleniyoruz. Haksızlıkların karşısında susmayacağız. Bedeli ne olursa olsun hakkın, haklının ve mağdurun yanında olacağız. Sendikal faaliyeti ve temsilcilerimizin çalışmasını engelleyenler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyuna bildiririz’’ dedi.

Editör: TE Bilisim