Sağlık Bakanlığı koronavirüs salgını sürecinde sağlık çalışanlarının istifa, emeklilik ve izin taleplerine kısıtlama getirmişti. Söz konusu yasağın 1 Temmuz itibariyle kaldırılmasının ardından Türkiye genelinde olduğu gibi İnegöl’de de bir çok doktor görevinden istifa etti. 

Türk Tabipleri Birliği’nin verilerine göre, Türkiye'de 18 ayda yaklaşık 8 bin doktor kamu hastanelerinden istifa etti. İnegöl Devlet Hastanesinde ise 3’ü Kulak Burun Boğaz doktoru olmak üzere 10 uzman doktor istifa etti. Bunların yanında hastanenin tecrübeli tanınan 8 doktoru da emekli oldu. 

İSTİFA EDEN DOKTORLAR NE YAPTI?
Birçoğu aynı yada başka şehirlerdeki özel hastanelere transfer olarak buralarda çalışmaya başlarken ufak bir kısmı ise sınavlara hazırlanmak için mesleğe kısa bir süre ara verdi. İstifa gerekçeleri arasında ağır iş yükü, şiddet ve ücretlendirmedeki sorunlar yer alıyor. 

Sağlık Bakanlığı’nın 2020 yılında açıkladığı verilere göre Türkiye’de toplam 165 bin hekim bulunmakta, ve bir doktor başına düşen kişi hasta sayısı 498.Bu durum İnegöl’de ise biraz farklı durumda. 2021 verilerine göre; İnegöl’ün nüfusu 281 bin, İnegöl’de toplam çalışan doktor sayısı ise 262. İnegöl’de bir doktor başına düşen hasta sayısı ise 1072.

Devlet Hastanesinde Plastik Cerrahı olmak üzere birçok farklı branşta doktor ihtiyacı ciddi bir şekilde devam ediyor. Öte yandan MHRS sistemi ile birlikte hastanelerde sıra oluşmazken, vatandaşlar ise MHRS sistemi üzerinden randevu alamama sıkıntısı yaşamakta. Randevu alamayan vatandaşlar mecburen ücretini vererek özel hastanelerde tedavi olmak zorunda kalıyor.

https://www.inegolonline.com/inegol/haber/istifa-eden-doktorlar-ozel-hastanelere-gidiyorlar-2006181/

Editör: TE Bilisim