Bingöl Devlet Hastanesinde  75 yaşındaki annesinin ultrason filmi için sıra bekleyen hasta yakını Hüseyin Buğday, kendilerinden sonra gelen hastaların ismi çağrılınca itiraz edince görevlinin filmi çekmeyerek ‘istediğiniz yere şikayet edin’ dediğini iddia etti.

capakcurgazetesi.com.'da yer alan habere göre,  Görevlinin önce kendisinden evrakları aldığını söyleyen Buğday, kendilerinden sonra gelen hastaların çağrılmaya başladığını duyduğunda olaya müdahale ettiğini söyledi. Randevulu hastaların öncelikli olduğunu bildiğini ancak hastasının yaşlı olduğunu görevliye söylediğini belirten Buğday, görevlinin evrakları kendilerine geri vererek ‘‘istediğiniz yere şikayet edin’’ dediğini ve ultrason filmini çekmediğini söyledi.

Konuyu Devlet hastanesi Hasta Hakları Birimine ve İl Sağlık Müdürlüğü’ne dilekçeyle ilettiğini söyleyen hasta sahibi Buğday, “8 gün sonrasına yeniden randevu aldım. Yetkililerden gerekli işlemleri başlatmasını istiyorum” dedi.

Hastane yönetiminden alınan bilgiye göre ; Olayda bahsi geçen hastanın randevusuz bir şekilde hastaneye geldiği hastanedeki yoğunluktan dolayı doktorun ‘’Hasta yakınına size öncelik vereceğiz dediği 8 haftadır sıra bekleyen hastaların olduğunu onları aldıktan sonra işleminizi gerçekleştireceğim’’ demesine rağmen hasta yakınının sırada önceliğin başkalarına verildiğini ve görevlilere sorun çıkarıldığı belirtildi.

Editör: TE Bilisim