İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Mübarek günlerde bile kan akıtmaktan çekinmeyen teröristler mevlam kahretsin diyorum. İçişleri Bakanlığımız tarafından oluşturulan Vefa Grubuna PKK'lıların yaptığı saldırı, Adana'da CHP'lilerin yaptığı saldırı farklı araçlarla olsa da aynı gayeye yöneliktir.

'DARBE ÇIĞIRTKANLIĞI YAPANLARA CEVABI MİLLETİMİZDEN ALACAKTIR'

Samimi mücadeleyi en ağır ifadelerle itham edenlerin bugün 3-5 belediye başkanlığı için düştüğü zelil hali ibretle takip ediyoruz. Tüm proje partilerinin düşeceği durum eninde sonunda budur. İnsanımız inancına hayatlarının merkezlerine yerleştirdikleri halde, ülkenin ortak değerlerini istismar edenlerin foyaları ortaya çıkıyor. Demokrasiden ümitlerini kestikleri için her fırsatta darbe çığırtkanlığı yapanlar cevabı milletimizden alacaktır.

Salgın döneminde 65 yaş üstü vatandaşlarımız başta olmak üzere milletimize destek olmak için gece gündüz çalışan VEFA sosyal destek grubuna teşekkür ediyorum

'HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK'

Bu hafta Kabine toplantımızın en önemli konusu corona salgınıyla ilgili gelişmelerdi. Salgınla mücadelemiz başarı ile sürüyor. Ancak bizim sadece salgının üzerinden gelmemiz yetmiyor. Tamamen ortadan kalkması tüm dünyada çözümüyle mümkündür. Türkiye olarak yıllarca sınırlarımızı dışarıya kapatıp salgının bitişini bekleyemeyiz. Ne ülkemizde ne de dünyada hiç bir şey eskisi gibi olmayacaktır. Bu yeni dönemi kontrollü sosyal hayat olarak tanımlıyoruz. Evimizden çıkıp girene kadar maske takmayı alışkanlık haline getireceğiz.Ellerimizi her fırsatta yıkayacağız. Dezanfektan ürünlerini sıkça kullanacağız. Maske mesafe temizlik üçlüsü artık hayatımızın vazgeçilmezi olacaktır.

29 Mayıs Cuma günü itibarıyla önceden şartları belirlenen camilerde sadece öğlen ve ikindi namazı cemaatle kılınacak.

- Eğitim öğretim yılını sona erdirdik. Eylül ayında başlayacak. Kurs ve bezeri takvimler kendi taviminde devaöm edecek. Kreşler ve yaşlı bakımevleri 15 Haziran'da faaliyete geçecek.

15 ilde seyahat kısıtlaması 15 gün boyunca uzatıldı.

Editör: TE Bilisim