Diş implantı köprü, diş protezi, yüz protezi ve kron gibi diş tedavilerinde protezi desteklemek amacıyla çene kemiği ya da kafatası kemiğine cerrahi işlemlerle yerleştirilen bir üründür. Diş implantı genellikle kaybedilen bir dişin yerine uygulanan, vücuda uygun malzemelerden üretilen ve yapay diş kökü olarak adlandırılan bir üründür. İstanbul implant fiyatları  uygulanırken diş kemiği oyulmaktadır, oyulan diş kemiği içerisine titanyumdan üretilen vidalar yerleştirilir, bu sayede yeni bir diş kökü elde edilir. İmplant işlemi ortalama olarak 20 dakika sürmektedir. İmplant işlemine başlanmadan önce röntgenle bazı testler yapılır ve implantın kemiğe uygunluğu kontrol edilir, olumlu sonuç alındıktan sonra anestezi uygulanır ve işleme başlanır. İmplant işleminin doğru uygulanması implantın kullanım ömrünü ve hastanın ağız sağlığını olumlu yönde etkilemektedir, yanlış yapılan uygulamalar sonucu bazı yan etkiler meydana gelebilir.

İmplant Diş Ömrü Ne Kadardır?  

Diş implantlarının ömrü 30 yıla kadar çıkabilmektedir, belirli tedbirlerin alındığı durumlarda implant ömrü daha uzun sürelere de çıkabilmektedir. İmplantın ömrüne tedavinin doğru uygulanması, alanında tecrübeli doktorlar tarafından yapılması ve bakımının düzgün yapılması gibi faktörler etki etmektedirler. İmplantın ömrünü uzatmak için ağız ve diş sağlığına dikkat edilmelidir, düzenli olarak diş kontrolüne gidilmelidir, implantın bakımları aksatılmamalıdır, diş ipi kullanılmalıdır, implanta zarar verebilecek sert kabuklu yiyeceklerden uzak durulmalıdır.

İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?  

İmplant tedavisine başlanmadan önce hastanın çene yapısının implant tedavisine uygun olup olmadığı kontrol edilir, hastanın çene yapısı implant tedavisine uygunsa işleme hemen başlanır eğer uygun değilse implant tedavisine uygun hale gelinceye kadar başka tedavilere başvurulur. Sonrasında hastanın çene kemiğine doğru açılarla implantlar yerleştirilir ve kemikle kaynaşması beklenir. İmplantlar çene kemiğiyle kaynaştıktan sonra hastanın ağız ölçülerine uygun olan protez diş implant üzerine yerleştirilir.

İmplant İşlemi Ne Kadar Sürer?     

İmplant işlemi ortalama 20 ila 30 dakika arasında sürmektedir. İmplant işlemi ortalama 6 ay kadar sürmektedir, işleme başlanırken ilk olarak implantlar yerleştirilir ve 3 ila 6 ay arası implantın kemikle kaynaşması beklenir, kaynaşma işlemi gerçekleştikten sonra protez dişler implantlar üzerine yerleştirilir.

İmplant Kimler İçin Uygundur?   

İmplant 18 yaşından büyük ve çene gelişimini tamamlamış tüm bireylere yapılması uygun olan bir işlemdir, kronik rahatsızlığın bulunduğu hastalarda hastalık kontrol altına alınmış olmalıdır, düzenli ilaç kullanımı olan kişilerin doktorlarına başvurmaları gerekmektedir.

İmplant Kaç Tane Yapılabilir?  

İmplant sayısı hastanın eksik diş sayısına göre değişiklik göstermektedir, ağızda eksik olan her diş için implant yapılmasına gerek yoktur. Hastanın ağzında diş bulunmadığı durumlarda üst çene için 7 ila 10 implant arası alt çene için ise 5 ila 7 implant arası implant yapılabilir. Genel olarak başvurulan implant işleminde üst çeneye 8 alt çeneye 6 implant takılmaktadır. Hastalara takılan implantların sayısı hastanın çene kemiğinin genişliğine, uzunluğuna ve kemik kalitesine bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

İmplant Diş Fiyatları   

İmplant fiyatları ağza uygulanacak olan implant sayısına göre ve hekimin uygulama tekniğine göre değişiklik göstermektedir. Tedavi süresi, kullanılan malzemenin kalitesi ve implantın markası da implant fiyatlarında değişiklik olmasını sağlar. İmplant fiyatlarına etki eden bir diğer madde ise ek tedavi süresidir.

İmplantın Zararları Var Mı?    

İmplant yaptırmadan önce kapsamlı bir araştırma yapılmalı ve alanında uzman hekimlere başvurulmalıdır. Doğru uygulanmayan implant işlemlerinin bazı yan etkileri bulunmaktadır. Bunlar; kanama, şişlik, çene kemiğinde kırılma, diğer dişlerin zarar görmesi, ağrı, yumuşak dokuların zarar görmesidir. Bu gibi yan etkilere maruz kalmamak için detaylı araştırmalar sonucu güvenilir hekimlere başvurulmalıdır. Doğru uygulanan implant işlemlerinde hiçbir yan etki olmamakta ve sağlıklı bir implant kullanımı sunulmaktadır.

Özel Elitium    

Özel Elitium firmamızda birçok farklı tedavi türüne yer vermekteyiz. Tedavi türlerimiz arasında diş implant uygulaması da yer almaktadır. Alanında uzman ve tecrübeli diş hekimlerimizle birlikte hastalarımızın sağlığı için çalışmaktayız. Diş implant fiyatları kemik yapısı, kemik genişliği, kemik uzunluğu, implant sayısı, kullanılan malzeme kalitesi gibi etkenlere bağlı olarak değişiklik gösterse de tıp merkezimizde oldukça uygun fiyatlara yapılmaktadır. Diş implant hizmetimiz hakkında detaylı bilgi almak isterseniz sitemizde yer alan iletişim kısmından bizlere ulaşabilir ve kolayca randevu oluşturabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim