Pendik İlçe Sağlık Müdürü ve Pendik İlçe Sağlık Şube Müdürlerinin Pendik Ş.A.G. Polis Merkezi Amirliği'ne müracaat etmesiyle yapılan operasyon sonucu şüpheli M.Ö'nün işlettiği özel hastanede hekim olmayan yabancı uyruklu kişilerin yine yabancı uyruklu hastalara estetik ameliyat yaptıkları tespit edildi.

KARNINDAKİ AMELİYAT KESİKLERİNE RAĞMEN...

Gelen ihbarlar sonucu hastaneye yapılan operasyonda polis ekiplerinin hastaneye gittiklerinde ameliyathanede Afganistan uyruklu A.G. isimli şahısın karnında ameliyat kesikleri olmasına rağmen yattığını ve hastaya müdahale edildiğini gördükleri öğrenildi. Olay sonrası şüpheli R.Y; 8 ay önce bilgisayar bölümü okumak için Türkiye'ye geldiğini, olay günü şüpheli M.B.'nin kendisine 'evden para al, hastaneye getir' demesi üzerine hastaneye geldiğini, fakat arkadaşının ameliyatta olması nedeniyle kafeteryada beklediği sırada polislerin kendisini yakaladığını söyledi.

"YASAL BİR İŞ YAPIYORUM"

Şüpheli M.B. ise ifadesinde; Türkiye turizm sağlık üzerine bir şirketin bulunduğunu, hastane ile yaptığı sözleşme gereği yurtdışındaki hastaları hastaneye yönlendirdiğini, yasal bir iş yaptığını ve suçlamaları kabul etmediğini söylerken şüpheli M.S ; İran'da kadın doğum bölümünde okuduğunu, 8 gün önce Türkiye'ye geldiğini, şüpheli M.B. ile sevgili olduklarını ve onu görmek için hastaneye geldiğini, kimseyi ameliyat etmediğini ve suçlamaları kabul etmediğini belirtti.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER

Şüpheli J.J.T; 1 ay önce ülkeye geldiğini, şüpheli M.B.'yi İran'dan tanıdığını, Türkiye'de M.B'nin çek ve senet işlerini takip ettiğini, kendisinin doktor olmadığını ve suçlamayı kabul etmediğini söylerken şüpheli hemşire M.K; "Hastanede 7 yıldır hemşire olarak çalışıyorum. Ben girdiğimde ameliyat bitmek üzereydi. Hastaya dikiş atıp pansuman yaptım. Ben sadece işimi yaptım." dedi.

"BİZ GÖREVİMİZİ YAPTIK"

5 yıldır hastanede anestezi teknikeri olarak çalıştığını söyleyen A.Ç. ise; yabancı uyruklu hastanın şüpheli M.T'nin hastası olduğunu ve kendisine hastayı uyutmasını söylediğini, hastayı uyuttuktan sonra hastayı devrettiğini ve geldiğinde polisleri gördüğünü ifade etti. Anestezi uzmanı A.G. de; "6 yıldır hastanede çalışıyorum. Olay günü anestezi teknikeri beni aradı. M.T'nin işi olduğunu söyleyerek 'Hastayı uyutalım mı?' diye sordu. Ben noterde olduğum için beklemelerini söylediğimde durumun acil olduğunu söyledikleri için 'O zaman uyutun' dedim. Döndüğümde hastaya baktım ve bir sorun görmedim. Ben görevimi yaptım." şeklinde konuştu.

"HER HASTANIN AMELİYATINI BEN YAPARIM"

Şüpheli doktor M.T; hastanenin sahibi olduğunu, hastanede genel cerrah olarak çalıştığını, şüpheli M.B'nin sağlık turizmi kapsamındaki sözleşmesinden dolayı getirdiği her hastanın ameliyatını kendisinin ve Türk doktorların yaptığını, olay günü A.G. isimli hastanın yağ aldırma operasyonu için geldiğini ve hastanede ruhsatsız ve çalışma belgesi olmayan doktorların çalışmasının mümkün olmayacağını söyleyerek suçlamaları kabul etmediğini aktardı.

2,5 YILA KADAR HAPİSLERİ İSTENİYOR

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında olayda adı geçen 8 şüpheli hakkında '1219 sayılı kanuna aykırılık' suçundan 2,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılırken, 8 kişinin yargılanmasına İstanbul Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam ediliyor.

Sabah

Editör: TE Bilisim