Cumhurbaşkanı Kararı ile sağlık çalışanlarına 31 Mayıs'a kadar sağlanan tesislerden ücretsiz yararlanma imkanı, 31 Ağustos'a kadar uzatılmıştı. İBB Beyaz Masa bugün özel hastanelerde çalışan tüm sağlık personellerine  bir mesaj göndererek, bulundukları otelleri  5 Haziran 2020 tarihine kadar boşaltmalarını talep etti.

Yalnız bugün İBB Beyaz Masa özel hastanelerde çalışan tüm sağlık personellerine şok bir mesaj göndererek, bulundukları otelleri 5 Haziran 2020 tarihine kadar boşaltmalarını talep etti. Bu duruma isyan eden sağlık çalışanları sağlığın bir bütün olduğunu, özel ve kamu farkı gözetmeksizin yapıldığını ve pandemi döneminde böyle bir ayrımın yapılmaması gerektiğini ilgili kişilere ifade ettiler.

HANİ BİRLİKTE BAŞARACAKTIK?

İBB Beyaz Masa tarafından otellerde konaklayan sağlık çalışanlarına gönderilen mesaj şu şekilde:
“Değerli sağlık çalışanlarımız;
Birlikte Başaracağız Projesi kapsamında sağlamış olduğumuz ücretsiz konaklama hizmetimiz İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bilim Kurulu ve Sağlık Daire Başkanlığı’nın kararı ile özel sağlık kuruluşlarında görev yapan sağlık personelleri için 5 Haziran 2020 tarihinde son bulacaktır.
Özel sağlık kuruluşlarında görev yapmakta olan sağlık çalışanlarımızın en geç 5 Haziran Cuma Günü kalmakta olduğu konaklama tesisini boşaltmalarını rica ederiz.
Kamuya ait sağlık kuruluşlarında görev yapan sağlık çalışanlarımıza sağladığımız konaklama hizmetimiz devam etmektedir. Ancak 6 Haziran Cumartesi günü konaklama tesislerinde güncelleme yapılacaktır.”

Editör: TE Bilisim