İstanbul’daki Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Topçular Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde çalışan işçi statüsündeki sağlık çalışanlarına verilen dört biletlik yol parası ikiye düşürüldü. Gerekçe olarak ise pandemi döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) sağlık çalışanlarına verilen ücretsiz ulaşım kartı gösterildi.

Türk Ağır Sanayi ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TUHİS) ile Öz Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası (Öz-Sağlık İş) arasında imzalanan toplu sözleşme ile işçilere gidiş dönüş için toplam dört bilet yol parası ödenmesine karar verilmişti. Ancak hastane yönetimi tarafından pandemi sürecinde ücretsiz ulaşım sağlanması gerekçe gösterilerek dört otobüs bileti parası ikiye düşürüldü.

‘MAĞDURİYET YARATACAK’
Konuya ilişkin konuştuğumuz bir sağlık işçisi duruma tepki gösterdi. İşçi, “Bizi sadece alkışlıyorlar. Verdikleri üç kuruş yol parası, ona bile göz dikmişler. Bu haksızlık. Belediye biz mağdur olmayalım diye bu uygulamayı yapıyor. Onlar ise cebimize göz dikmiş durumdalar. Herkes otobüse biniyor diye bir durum da söz konusu değil. Kendi aracını kullanan, minibüs kullananlar var. Mağduriyet yaratacak” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)
Editör: TE Bilisim