İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde iş bırakma eylemi yaptığı için hastası tarafından ölümle tehdit edilen hekim M.A, suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Türk Tabipleri Birliği’nin çağrısıyla 14 ve 15 Mart’ta tüm yurtta hekimler hakları için g(ö)rev eylemi gerçekleştirdi. Acil sağlık hizmetleri dışında hiçbir sağlık kuruluşunda hizmet verilmedi. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nin nöroloji polikliniğinde çalışan M.A. da eyleme katıldı.

Polikliniğe gelen bir hasta, eylem nedeniyle muayene olamayınca, hekim hakkında Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi’ne (SABİM) şikâyet yazısı yazdı. Hasta, yazısında hekimi açıkça öldürmekle tehdit etti. Sağlıkta şiddetin geldiği boyutu gözler önüne seren yazı şu şekilde:

“Salı günü 14.50’de randevum vardı. Hastaneye geldim, doktorların eylemde olduğunu söylediler. Muayene edilmedim. Devlet bunlara müdahale etmezse ben bu doktoru döverim, öldürürüm. Kendisini dağa kaldırmak lazım. Bir gün gelip onu bu hastanede bulacağım. Birimiz bu tarafa fazlayız. Ben onu öbür tarafa bir göndereyim. Konu ile ilgili gerekli incelemelerin yapılmasını talep ediyorum.”

TAŞKINLIK ÇIKARMIŞ

Tehditlerin hedefinde olan ve ismini vermek istemeyen hekim ise o gün yaşananları şu sözlerle aktardı: “Biz Beyaz G(ö)rev eylemindeyken polikliniğe gelen bir hasta beni bulamayınca taşkınlık çıkarıyor. Gelen hastane polisleriyle de tartışan şahıs, tehditlerini polisin yanında da sürdürüyor, ‘Buraya gelsin, onu öldüreceğim’ diyor. O sırada başka yerde olduğum için şahsı görmedim. Şahıs daha sonra SABİM’i arayarak tehditlerine devam ediyor.”

Hekim, konu ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacağını ifade etti.

Umut Can FIRTINA-Birgün

Editör: TE Bilisim