İngiltere hükümeti, korona virüs salgını kapsamında uluslararası seyahatlere kısıtlama getirerek, Türkiye ve Maldivler’in "yüksek riskli" ülkelerin bulunduğu kırmızı listeye alındığını duyurdu.

Koronavirüs salgını nedeniyle uluslararası seyahatlere yönelik kısıtlamalar uygulayan İngiltere hükümeti, bugün Türkiye'yi seyahat listesinde orta riskli gruptan çıkararak, en yüksek riskli grup olan kırmızı listeye aldı. Türkiye’nin yanı sıra Maldivler’in de kırmızı listeye alındığı açıklandı.

İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, kırmızı listedeki ülkelerin “en aşırı durumlar dışında ziyaret edilmemesi gereken ülkeler" olduğunu ifade etti.

YEŞİL LİSTE DE AÇIKLANDI 

Shapps, uluslararası seyahatlerde hükümetin belirlediği "yeşil listeyi" de açıkladı. Yeşil listede bulunan ülkelerden gelen kişilerin ev veya otel karantinası uygulaması zorunluluğu bulunmuyor. Yolcuların İngiltere'ye varışlarından sonra 2 gün içinde Covid-19 testi olmaları ve testleri pozitif çıkarsa kendilerini izole etmeleri bekleniyor. 

Şu anda yeşil listede Avustralya, Brunei, Falkland Adaları, Faroe Adası, Cebelitarık, İzlanda, İsrail, Yeni Zelanda, Portekiz, Singapur, Güney Georgia Adası ve St Helena Adası bulunuyor.

Editör: TE Bilisim