İmplant Tedavisi Nedir? Herkes İmplant Uygulaması Yaptırabilir mi?

Diş implantı, eksik dişleriniz için protez zahmeti olmadan kalıcı restorasyonlar sağlayarak, yeniden gülümsemenizin anahtarıdır. Artık kötü veya eksik dişlerle konuşmak, yemek yemek veya gülmek konusunda endişelenmek yok. Artık takma dişin kayması veya düşmesi gibi bir utanç yok. Uygun olmayan protezlerden kaynaklanan ağrı ve rahatsızlık yok. Kalıcı bir restorasyonla, yeni dişlerinizin bir ömür boyu sürebileceğini bilerek güvenle gülümseyebilirsiniz. Diş implantları sağlıklı, doğal dişlere yakın olarak üretilir. Dişleriniz için endişelenmeden güvenle yemek yemenizi, gülümsemenizi, gülmenizi, konuşmanızı, öpüşmenizi ve tüm günlük aktivitelerinizin tadını çıkarmanızı istediğiniz şekilde yaşamanıza izin veriyorlar.

Diş İmplantları Nelerdir?

Diş kliniği aracılığı ile uygulanacak olan Diş implantı veya kemik içi implant, çeneye yerleştirilen farklı çap ve uzunluklarda titanyum çubuk veya vidadır. Bu, bu süreçte Pendik diş kliniği bünyesinde bulunan bir uzman tarafından gelişmiş teşhis ve cerrahi protokol kullanılarak yapılır ve genellikle hasta için çok az rahatsızlık verir veya hasta hiç rahatsızlık duymaz. Yerleştirildiklerinde, Osseointegrasyon adı verilen bir süreçte iyileşecek ve çene kemiği ile bütünleşeceklerdir. Çeneye sıkıca gömüldükten sonra, yaklaşık üç ila altı ay sonra taç yerleştirilir. Diş implantları, kalıcı protezler veya overdenture ile tam ağız restorasyonunu bile destekleyebilir. Örneğin tüm bir üst çene restorasyonu, işlemi tamamlamak için çok zaman harcamadan kolayca yapılabilir. Bu ihtiyaca yönelik mevcut tedaviler arasında, Yapay kök restorasyonlarının güvenli ve uzun ömürlü olmasının yanı sıra en yüksek başarı oranına sahip olduğu kanıtlanmıştır. Doğal dişler gibi göründükleri ve çalıştıkları için tercih edilirler ve iyi bir diş bakımı ile ömür boyu dayanabilirler. Koray Diş Kliniği, invaziv olmayan bir yaklaşım kullanarak üst düzey diş hekimliği gerçekleştirmesiyle ünlüdür. Temel tekliflerimizin bir parçası olarak, metale duyarlı hastalar veya bütünsel bir tedaviyi tercih eden hastalar için metal içermeyen kuronlar ve metal içermeyen diş implantları bulunmaktadır. Tamamen metal içermeyen çözümümüz Seramik İmplant sistemidir. Sistem, sadece daha güçlü bir implant malzemesi olan yüksek performanslı seramik kullanır.

Herkes İmplant Tedavisi Alabilir mi?

  • Potansiyel adaylar genel olarak iyi bir Ağız hijyenine sahip olmalıdır.
  • Diyabetin varlığı veya hastanın başka sistemik ilaçlar alması bu tedaviyi almayı dışlamaz, ancak durum kontrol altında olduğu ve ağız veya çene cerrahisi riskine yol açmadığı sürece.
  • Adayların yeterli çene kemiği yoğunluğuna sahip olması; değilse, olası cerrahi bölgede bir Greft yapılabilir. Bazen üst çenede Kemik greftine yer açmak için Sinüs lifting gerekebilir.
  • Adayların her türlü Periodontal hastalıktan ari olması gerekmektedir.
  • Adaylar, özellikle Osseointegrasyon döneminde (yapay kökler çene ile kaynaştığında) sigara içmemeli veya en azından sigarayı bırakmaya istekli olmalıdır.
  • Adayların genel sağlık durumunun iyi olması gerekir.
  • Adaylar, sağlıklı yaşam tarzı alışkanlıklarını, iyi bir ağız hijyeni rejimini ve rutin ameliyat sonrası ziyaretleri ve konsültasyonları sürdürmeye kararlı olmalıdır.

Koray Diş Kliniği, en güncel teknolojiyi kullanarak ve gelişmiş implant sistemleri sağlayarak konforlu dental implant tedavisi seçenekleri sunar. Kliniğimiz, çok yönlü bir implant sistemleri yelpazesine sahiptir, ayrıca hastamızın ihtiyaç duyabileceği bir implant sistemini de tedarik edebiliriz.

implantı Fiyatları Nedir? Neden Değişiklik Gösterir?

implant fiyatları;

  • Hangi diş için uygulanacağı
  • Kaç adet dişe uygulanacağı
  • İmplant için kullanılacak malzeme
  • Uzman tecrübe seviyesi

Gibi faktörlere bağlıdır. Bunların dışında implant uygulaması sonrası dişin ne zaman implanta monte edileceğidir. Gelişmiş yöntemlerde implant takıldığı gün dişin de implanta takılması mümkün. Daha geleneksel yöntemlerde ise bu süreç birkaç aya kadar uzayabilmektedir. Bu faktörlerde implant fiyatlarında farklılık gösterecektir. Ayrıca implant sonrası uygulanacak dişin üretim aşamasındaki zorluk süreci, dişin görünümü (ne kadar gerçekçi olduğu) için harcanan süreler de fiyatta değişiklik gösterecektir.

Editör: TE Bilisim