İmplant Nedir?

Diş İmplantları, eksik dişlerin değiştirilmesi için en iyi kalıcı ve en öngörülebilir çözüm olarak kabul edilir. Kendi kemiğinizle bütünleşen yedek kökler görevi görürler. Buna görünen diş kısmı veya taç eklenir. İmplantlar kemiğe yapıştığı için %98'e varan çok yüksek başarı oranı ile en güçlü ve en uzun ömürlü diş değiştirme yöntemidir. İmplant nedir? Sorusunun net cevabı bu olsa da implantı anlamak için okumaya devam etmelisiniz. Dişlerin diş implantları ile değiştirilmesiyle; boşluklar kapatılır, tüm yemek geri dönüşlerinin tadını çıkarma yeteneği ve ağız ve gülümsemenin görünümü büyük ölçüde iyileştirilir. Hastalar protezlere ve sabit köprülere en iyi alternatif olarak diş implantlarını tercih ederler. Diş implantları günlük olarak hareket etmez ve rahatsızlık duymaz ve esasen doğal dişlere benzerler. Doğal görünüm, en yüksek puan alan kozmetik çalışmalarımızla elde edilir.

Tek Diş İmplant Nedir?

Tek diş değiştirme tedavisi genellikle bir diş zaten eksik olduğunda veya hasarlı/zayıf olduğunda ve çıkarılması gerektiğinde uygundur. Pendik diş implantı, eksik bir dişi değiştirmenin en iyi yoludur. Yeni diş, tamamen doğal bir görünüm için komşu dişlere uyacak şekilde dikkatli ve ustaca hazırlanır.

Çoklu Diş İmplantları

Dental İmplantlar, ister tek tek ister sırayla eksik dişler olsun, birkaç eksik dişi değiştirmenin harika bir yoludur. Birkaç komşu dişiniz eksikse, bunlar tek tek implantlarla değiştirilebilir (eksik her diş için bir tane). Her implant, doğal dişler gibi mükemmel bir şekilde oturacak, görünecek ve hissedilecek şekilde yapılmıştır.

İmplant Köprü

Sabit köprü ve protezlere alternatif olarak implant destekli bir köprü kullanılabilir. Bir veya birkaç dişiniz eksikse, kronları birbirine bağlayacak birkaç bireysel implant yerleştirilebilir. Tüm köprü boyunca yayıldığından, kemikteki tek tek implantlar üzerindeki basınç azalır.

Diş implantına neden ihtiyaç duyulur?

  • Diş kaybı hem çiğneme fonksiyonunu hem de yüz görünümünü etkileyebilir.
  • Diş kaybından veya diş çürümesinden etkilenen hastalar prosedür için iyi adaylardır.
  • Protezlerin kısıtlılıklarından, özellikle yeme ve konuşmadan bıkmış olan protez hastaları, bu restorasyonlar için iyi birer adaydır.
  • Dişler düştükten veya çekildikten sonra kemik doğal olarak rezorbe olmaya başlar. Bir diş implantı, doğal diş köklerinin sağladığı uyarıyı taklit ederek, emilmeyi önlemeye yardımcı olur.
  • Çevredeki dişler, eksik bir dişten kalan boşluktan etkilenebilir, bu da dişlerin yer değiştirmesine neden olur ve bu da onları kırılma ve çatlamaya karşı daha savunmasız hale getirir.
  • Protezler yanakların kaymasını veya çökmesini önlemenin en etkili yolu değildir.
  • Yeni Diş implantı ayrıca yüzün görünümünü, konuşma ve yeme yeteneklerini geliştirerek daha iyi bir yaşam kalitesine yol açacaktır.

Aşağıdaki durumlarda implant önerilmez:

  • Kalp hastalığı gibi bazı tıbbi koşulların varlığı, ameliyat sonrası veya ameliyat sırasında ciddi komplikasyon oluşturabilir
  • Şu anda kanser veya belirli kemik hastalıkları için herhangi bir tedavi görüyorsanız
  • Herhangi bir organ nakli için belirli bir Bağışıklık baskılayıcı ilaç alıyorsanız
  • Çene kemikleri henüz tam olarak gelişmediği için çocuklara önerilmez.

Diş Beyazlatma İmplantlar İçin Kullanılabilir mi?

Diş Beyazlatma tedavileri, gülümsemenizi aydınlatmanın harika bir yolu olabilir. Diş implantı olan kişiler için dişlerinizi beyazlatmak, söylemekten daha kolay olabilir. Geleneksel beyazlatma malzemeleri kuronlar ve köprüler üzerinde çalışmaz ve onlara zarar verebilir, bu nedenle diş implantlarınızın beyaz kalmasını ve doğal dişlerinizin geri kalanıyla eşleşmesini sağlamaya çalışırken araştırma yapmanız önemlidir. Diş implantlarınızı diğer dişlerinizin rengiyle uyumlu tutmak biraz öngörü gerektirir, ancak bu çok başarılabilir. Diş kronları porselen veya seramikten yapılır ve birçok beyazlatma maddesi ya aşındırıcıdır ya da gözeneksiz bir malzeme olduğu için yapay diş tarafından emilmez. Bu, genellikle lekelenmiş veya rengi solmuş bir taç rengini açamayacağınız anlamına gelir. Bazı durumlarda, artık dişlerinizin geri kalanıyla eşleşmeyen kronları değiştirmek mümkündür, ancak daha basit yaklaşım hem implantınız hem de doğal dişleriniz için leke ve renk bozulmasını önlemektir.

2022 implant Fiyatları Nedir?

İmplant fiyatları hangi diş, kaç dişin değiştirileceği, kullanılan malzemeler, uzmanın beceri düzeyi gibi faktörlere göre fiyat değişmektedir. Bu hayat değiştiren tedavi, doğal dişlerinize sahip olabileceğiniz en yakın tedavi olduğundan ve maliyet buna değdiğinden daha fazladır.  

Editör: TE Bilisim