Pandemi döneminde Koronavirüs ile canla başla mücadele eden sağlık çalışanları, maalesef kendi canlarını koruyamıyorlar. Dinmek bilmeyen sağlıkta şiddetin son örneği Gelibolu ilçesinde yaşandı. Gelibolu İlçe Sağlık Müdürü Atakan Burak Ceyhan, görevli olduğu sağlık ocağında saldırıya uğrayarak darp edildi.

ÖNCE YUMRUKLADI ARDINDAN TEHDİT ETTİ…

Alınan bilgiye göre PCR testi yaptırmak için sağlık ocağına gelen 22 yaşında ki Doğukan D. yoğunluk nedeniyle yaşanan sıradan dolayı hemşire ve sağlık çalışanlarıyla tartışmaya başladı. İkna edilemeyince binada bulunan Gelibolu İlçe Sağlık Müdürü Atakan Burak Ceyhan ile görüştürülen genç, taşkınlıklarını burada da sürdürünce polis çağrılmak istendi. Ancak bu duruma daha da öfkelenen saldırgan, Doktor Ceyhan’ı yumruklayarak iddiaya göre ölümle tehdit etti.

SALDIRGAN SERBEST BIRAKILDI, İTİRAZ REDDEDİLDİ…

Saldırı sonucu Müdür Atakan Burak Ceyhan hafif yaralanırken saldırgan Doğukan D. polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Ancak nöbetçi mahkeme tarafından kısa sürede serbest bırakıldı. Gelibolu Cumhuriyet Başsavcılınca tutuklama talebiyle yapılan itiraz da ikinci kez reddedilince saldırganın adli kontrol kararı ile serbestlik halinin devamına karar verildi.

Yaşanan bu gelişme özellikle sağlık camiasında şok etkisi yaratırken kamuoyunda da büyük tepki topladı. Saldırganın serbest bırakılmasına en sert tepki ise Sağlık-SEN Çanakkale Şubesi Başkanı Suat Özen’den geldi.

Çanakkale Özel Haber

Editör: TE Bilisim