Sağlık Bakanlığı son yayınlamış olduğu yönerge ile İl sağlık Müdürlükleri bünyesinde kurulması gereken birimleri belirlemiş. Hep söylediğimiz Bakanlık sistemi gerçekten güzel kurguluyor. Bu yaptıkları düzenleme tüm iller bazında bütünlük oluşturması, birliktelik sağlanması açısından çok güzel bir çalışma. Keşke hastaneler içinde benzer bir çalışma yapılsa ve her hastanede farklı farklı birimler olmasa. Sağlık Bakanlığının son yayınlamış olduğu yönerge ile sahada geçici görev ile eleman çekip, birim sorumluluğu verme dönemi de sona ermiş oldu. Tabi şimdi de birim sorumlularının altında şeflik, koordinatörlük v.b adlar altında yeni makamlar oluşturulmaz ise. Ne de olsa hastanelerden kalma bir alışkanlık var olmayan kadrolar, olmayan yetkiler ile personel görevlendirme. Sağlık Bakım Hizmetleri birim sorumlusu, koordinatör, süpervizör v.b. Şimdi de il sağlık müdürlüğünde bu tarz görevlendirmeler görürmüyüz acaba. İlk hangi ilden böyle bir görevlendirme haberi gelecek merak la bekliyoruz Tüm illerde degil belki ama bazı il Sağlık Müdürlüklerinde olması gerekenin nerede ise 2 katına yakın birim olduğu gelen bilgiler arasında. Umarız Sağlık Bakanlığı Yetkilileri yönergenin uygulanması ve geçici görevlendirmelerin sonlandırılması konusunda denetimlerini hızlandırır.

 Belki il sağlık Müdürlükleri fazladan oluşturulan birimleri kapatır ve il sağlık müdürlüklerindeki alan dışı çalışma ve geçici görevlendirmelere son verilir.

Bazı il sağlık müdürlüklerinde uzman görevlendirmelerinde de gerçekci yaklaşılmamış ve satın alma biriminde çalışan tek bir uzman bulunmamaktadır. Yayınlanan  yönerge ye göre  birim sorumlusu sadece uzman ve/veya şube müdürü olabiliyor. Bakalım neler olacak.

Editör: TE Bilisim