Sağlık çalışanları, seçim meydanlarında siyasilerin kendilerine verdikleri sözleri tutmalarını ve sağlık çalışanları arasında hiçbir ayrım yapılmamasını istiyorlar...

Biliyorsunuz, sağlık çalışanları yıllardır 3600 ek gösterge, sabit ek ödemelerin genel bütçeden karşılanması ve maaşın içine eklenip emekliliğe yansıtılmasını, yıpranma payının verilmesini, sözleşmeli personelin kadroya alınmasını bekliyorlar...

Ve...

"Alkış bitti şimdi icraat zamanı" diyorlar!..

***

Tüm Sağlıkta Çalışanlar Derneği (TÜSÇAD) söz konusu bu talepleri, mecliste grubu bulunan tüm siyasi parti temsilcilerine götürmek için harekete geçtiler.

Dosyalar kapsamlı bir şekilde düzenlendi yola çıkmaya hazır...

Hadi hayırlısı!..

***

TÜSÇAD Başkanı Metin Altundal, sağlıkta çalışanların haklarının teslimi yapılıncaya kadar mücadelelerine devam edeceklerini belirterek, "Biz sadece bu günlerde değil, her zaman görevimizi yapıyoruz... Şimdi sıra bizi yönetenlerde!.." dedi.

Anlaşılan o ki, sağlıkçılar haklı taleplerini elde etmek için son derece azimli ve kararlı görünüyorlar...

Hiç belli olmaz, bakarsınız yıllardır süren ve beklenen istekleri kabul görmüş...

Neden olmasın!

Onlar her şeyi hak ettiler!

Bu süreçte verdikleri hizmetle bunu da kanıtlamış durumdalar!..

***

Evet, doktorlara uygulanan sabitlerin emekliliğe yansıması yasasının, sağlıkta çalışan diğer personele de uygulanmasının şart olduğunu anlatan Başkan Altundal, bakın konu hakkında neler söylüyor:

"Bir ekip işi olan sağlığın ayrımcılığı yapılmadan tüm çalışanlara fayda sağlayacak şekilde bu yasanın bir an evvel yasalaşması bu günlerde bizlere moral olacaktır. 24 Haziran seçim beyannamesiyle verilen 3600 ek gösterge sözünün üzerinden 2 yıl geçmiş olmasına rağmen yerine getirileceği umudunu hâlâ heyecanla taşıyoruz. Yalnız sadece hemşirelere verilmesi planlanan 3600 ek göstergenin, tüm sağlık çalışanlarına verilmesini istiyoruz. Aksi takdirde zaten sıkıntıda olan çalışma barışı ve iç huzur telafisi mümkün olmayan bir duruma girebilir! Bizler aslında bu taleplerimizi yeni yapmıyoruz, sadece korona döneminde değil, normal zamanlarda da defalarca gündeme getirmemize rağmen ciddi adımların atılmaması bizlerin motivasyonunu ciddi anlamda düşürmektedir!.."

***

Sadece 3600 ek gösterge değil sağlık çalışanlarının talebi...

Kendi tabirleriyle "dönmeyen döner sermaye" ile de sıkıntıları var!

Döner dağıtımında adaletsizliklerin yapıldığı görüşündeler!..

Başkan Altundalher kurumda kurum gelirlerine ve idarecinin mali becerisine göre bazen dağıtılan genelde de dağıtılamayan döner sermayenin; ya tamamen kaldırılması ya da kurumlar ticarethane mantığından çıkartılarak, merkezi bütçeden dağıtılmasının izlenecek en güzel yol olduğu görüşünde.  

***

Bir de 4/D'li işçiler var tabii!..

Ne yazık ki onların yüzü yıllardır bir türlü gülmedi...

Taşerondan kadroya geçtiler ama...

Ne maaşlarında doğru dürüst bir iyileşme yapıldı, ne de özlük haklarında!

Üstelik onlar kurumlarda dağıtılan dönerden de yararlanamıyorlar!..

Başkan Altundal ve ekibinin meclise taşıyacakları dosyaların içinde, 4/D'li sürekli işçilerin kurumların döner sermayesinden faydalanmaları için de bir paket hazırlanmış.

Dosya bayağı bir kabarık anlaşılan!..

Ha bu arada, ulaşım konusunda da indirimli tarifeden yararlanmak için siyasilerden destek beklediklerini ifade eden Başkan Altundal, "Hemen hemen tüm kamu kurumlarına uygulanan ulaşımda indirimin tüm sağlıkta çalışanlarına uygulanarak sahipsiz olmadığımızı hissettirmelerini istiyoruz..." diye konuştu...

Evet, dosyalar ellerde, talepler sıra sıra içinde...

Haydi hayırlısı!..

Lale Akasoy-yenidönem

Editör: TE Bilisim