"Gaziantep’te Koronavirüs vakaları hiç olmadığı kadar arttı. Ancak kentin yöneticileri bu duruma dur diyecek olan sağlıkçı kadrosunun atamalarının onaylanması için adeta kılını bile kıpırdatmıyor. İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı başkan, başkan yardımcısı, hastane başhekimi ve başhekim yardımcısı kadrolarının listesinin Sağlık Bakanlığı’na sunulmasının üstünden haftalar geçmesine rağmen ve her geçen gün Koronavirüs vakalarının artmasına rağmen sağlık camiasını idareci kadronun atamasının bir türlü yapılmaması ise Gaziantep’i pandemi konusunda adeta uçuruma sürüklüyor.

Gaziantep’te Koronavirüs vakaları hiç olmadığı kadar arttı. Ancak kentin yöneticileri bu duruma dur diyecek olan sağlıkçı kadrosunun atamalarının onaylanması için adeta kılını bile kıpırdatmıyor. İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı başkan, başkan yardımcısı, hastane başhekimi ve başhekim yardımcısı kadrolarının listesinin Sağlık Bakanlığı’na sunulmasının üstünden haftalar geçmesine rağmen ve her geçen gün Koronavirüs vakalarının artmasına rağmen sağlık camiasını idareci kadronun atamasının bir türlü yapılmaması ise Gaziantep’i pandemi konusunda adeta uçuruma sürüklüyor.

KORONAVİRÜS’TEKİ ARTIŞIN SEBEBİ BU KADRONUN ONAYLANMAMASI
Gaziantep’te Koronavirüs vakaları tavan yaptı. Şehirde günlük bine yaklaşan vaka sayısı, hastanelerin servis odalarında yer kalmaması, yoğun bakımların tıklım tıklım dolu olması ve şehirde Koronavirüs’ten dolayı günlük ölüm sayısı ortalama 10 olarak gerçekleşmesine rağmen İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı idareci kadrosunun atamaları bir türlü onaylanmıyor. Gaziantep’in sağlık camiasını idare edecek olan İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı başkan, başkan yardımcısı, hastane başhekimi ve başhekim yardımcısı listesi Sağlık Bakanlığı’nda haftalardan bu yana onay bekliyor. Bu listenin onaylanması için memohaber.com olarak şehrin siyasetçilerine ve bürokratlarına devreye girmeleri yönünde defalarca çağrı yapmamıza rağmen siyasiler ve bürokratlar adeta kılını bile kıpırdatmıyor. Oysa Gaziantep’te artan Koronavirüs vakalarına dur diyeceğinden oldukça umutlu olunan bu idareci kadronun atamalarının onaylanması durumunda şehirde virüs vakalarını ve yaşanan ölümlerin önüne geçileceği düşünülüyor.

NELER YAŞANMIŞTI?
Gaziantep’te geçtiğimiz aylarda Koronavirüs vakaları adeta tavan yapması üzerine Sağlık Bakanlığı devreye girmiş ve Gaziantep’e 5 kişilik bakanlık saha koordinatörü görevlendirmişti. Bu saha koordinatörleri Gaziantep’in sağlık camiasının adeta röntgenini çekmiş, daha sonra görevlendirilen Sağlık Bakanlığı’na bağlı 3 ayrı saha koordinatörü de yine Koronavirüs vakalarının önüne geçmek için kentte çeşitli çalışmalar yürütmüştü. Bu hamlelerin olumlu sonuçlar doğurması üzerine de Dr. Ümit Mutlu Tiryaki Gaziantep’e İl Sağlık Müdürü olarak atanmış ve kendi ekibini de kurması noktasında tam yetki ile görevlendirilmişti. İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki de AK Parti Gaziantep milletvekilleri ile birlikte bir toplantı gerçekleştirmiş ve Gaziantep’in sağlık camiasını yöneten idarecilerin büyük bir çoğunluğunu değiştirmişti. Ancak bu değişimi sağlayacak olan liste Sağlık Bakanlığı’na haftalar önce sunulmasına rağmen liste bakanlık tarafından bir türlü onaylanmadı.

SAĞLIKTAKİ AKSAKLIKLAR BİR AN ÖNCE GİDERİLMELİ
Gaziantep’in sağlık camiasını idare edecek olan listeden oluşan isimlerin yeni görevlendirmeleri bir türlü Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmazken Gaziantep’te Koronavirüs vakaları hiç olmadığı kadar arttı ve korkunç bir boyuta ulaştı. Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı mevcut yöneticiler görevden alındıkları psikolojisi ile işlerine adapte olamazken yeni idarecilerin bir türlü görevlerine başlamasına onay verilmeyince Gaziantep’in sağlık alanında büyük aksaklıklar yaşanmaya başladı. Uzmanlar, şehirde tavan yapan Koronavirüs vakalarının artmasındaki temel etkenin bu olduğunu düşünürken, siyasilerin ve bürokratların bu duruma müdahale etmemesine ise bir türlü anlam verilemiyor.

SİYASİLER NEDEN SESSİZ?
Gaziantep’in siyasilerine ve bürokratlarına bu konuda defalarca çağrı yapılmasına rağmen duruma bir türlü el atmamalarından sağlık alanındaki nerdeyse tüm uzmanlar şikayet ederken, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül başta olmak üzere Vali Davut Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in Sağlık Bakanı ve Sağlık Bakanı yetkilileri ile görüşüp Gaziantep Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı idareci kadrosunun atamalarının bir an önce onaylanmasını sağlamaları bekleniyor. Uzmanlar, siyasilerin sessizliğini, “Gaziantep sahipsiz mi?” serzenişi ile eleştirmeye başlarken siyasilerin bu çağrıya nasıl bir cevap verecekleri ise merakla bekleniyor." bilgilerine yer verildi.

Kaynakhttps://m.memohaber.com/haber/siyasetciler-ve-burokratlar-mudahale-etmek-icin-neyi-bekliyor/41080/

Editör: TE Bilisim