Göbek, estetik sorunların yanı sıra sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor. Hem kadınlar hem de erkekler için oldukça rahatsız edici bir durumdur. Hızlı ve kolay göbek eritme yolları arasında yaşam şekline uygun yöntemi seçilerek göbek yağlarından kurtulabilirsiniz.

Araç kullanımı, işlenmiş gıdalar, alkol, oturarak çalışmak, stres veya genetik bazı yatkınlıklar yağların göbek çevresinde birikmesine neden olabilir. Göbek bölgesinde oluşan yağlardan kurtulmak için uygulanacak birçok yöntem mevcuttur. Bu yazıda göbek eritmek, göbek eritme diyeti ve abrahamson metodu ile göbek eritme yöntemleri hakkında bilgi verilmiştir.

1 - Abrahamson Metodu ile Göbek Eritme

Abrahamson metodu tek seansta şekerli, karbonhidratlı gıdalara olan yeme arzusunu sonlandırmak için kullanılır. Abrahamson metodu şekersiz ve glutensiz bir yaşam tarzını benimseyenlere yardım ediyor. Şeker ve karbonhidrat bağımlılığından kurtulmak için bir yıl boyunca bireysel olarak destek programı uygulanıyor.

Abrahamson metodu aç kalmadan ve kalıcı olarak kilo vermeyi sağlar. Bu metot ile tüm kimyasal bağımlılıklardan ilaç kullanmadan doğal yollar ile kolayca kurtulmak mümkün.  

2 - Diyet Yaparak Göbek Eritme

Sağlıklı ve düzenli beslenme ile göbek yağlarından kurtulmak mümkündür. Günde en az 3 litre su içilmelidir. Tatlı ve karbonhidratlı gıdalar azaltılmalıdır. Cips, kraker, kola, meyve suyu gibi göbek bölgesinde yağa dönüşebilecek yiyecek ve içeceklerden uzak durulmalıdır. Aşağıda örnek olarak hazırlanmış göbek eritme diyet listesinden yararlanılabilir.

  • Kahvaltı Öğünü; 100 gr kereviz sapı + 1 dilim soyulmuş limon + 1 tutam maydanoz + 1 adet yeşil elma ve 1 küçük boy havucun suyunu sıkılarak içilir.
  • Ara Öğün: 10 adet çiğ fındık + 1 fincan yeşil çaya 1 dilim limon eklenerek tüketilir.
  • Öğle Öğün: 1 su bardağı Hindistan cevizi kefiri ve dere otlu zeytinyağlı pancar salatası yenilir.
  • Ara Öğün: 2 adet ceviz yenilir.
  • Akşam Öğün: Kabak spagetti içerisine zerdeçal, kekik, karabiber ve pul biber gibi baharatlar ilave edilerek tüketilir.
     

3 - Bal ve Tarçın ile Göbek Eritme

Bal ve tarçın karışımı eski çağlarda hastalıkları tedavi etmek için kullanılır. Sivilce, idrar yolu enfeksiyonları, mide sorunları, hazımsızlık ve kilo vermeye yardımcı olur.

1 tatlı kaşığı doğal bal, 1 tatlı kaşığı tarçın ve 1 bardak su ile hazırlanan karışım göbek yağlarının erimesine yardımcı olur. Kaynatılmış suyun içerisine 1 tatlı kaşığı toz tarçın eklenerek karıştırılır. 5 dakika dinlendirilen karışıma bal ilave edilir. Hazırlanan karışım 10 gün boyunca tüketilir ise göbek yağlarından kurtulmaya yardımcı olur.

4 - Elma Sirkesi ve Yoğurt ile Göbek Eritme

Kolesterolü düşürme, kan şekeri kontrolünü sağlama ve şeker hastalığına fayda sağlar. Bir tatlı kaşığı elma sirkesi üç kalori içerir. Elma sirkesinin kilo vermeyi hızlandıran etkisi vardır.

3 yemek kaşığı az yağlı veya yağsız yoğurtla 1 yemek kaşığı elma sirkesi ve 1 çay kaşığı pul biber eklenerek karıştırır. Hazırlanan karışım 2 hafta düzenli şekilde tüketilerek göbek yağlarından kurtulmaya yardımcı olur.

5 - Mekik Hareketi ile Göbek Eritme

Göbek eritmek için kullanılan en etkili yöntemlerden biri mekik çekmektir. Göbek eriten hareketler listesinde ilk sırada yer alan mekik hareketi üst karın kaslarının güçlenmesini sağlar. Düz bir zemin üzerine dizleri kırıp kolları göğüs hizasında çaprazlama yapılır. Öne doğru kalkar gibi yaparken nefes verilir. Düzenli olarak mekik hareketi yapılarak göbek yağlarından kurtulabilirsiniz.

 

Editör: TE Bilisim