Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Harran Üniversitesi Hastanesi ile ilgili bir önerge verdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına (TBMM) sunulan önergede, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle, Harran Üniversitesi Hastanesinde hiberbarik odası ile doktor varken tedavinin uygulanmasını sağlayan cihazın bulunmaması konusu soruldu.

Konuyla ilgili olarak Ayşe Sürücü’nün sunduğu önerge şu şekilde:

“Sualtı Hekimliği ve Hiberbarik Tıp Bölümünde uygulanan, Hiperbarik oksijen tedavisi kapalı bir kabin içerisine alınan hastayı 1 ATA’dan yani deniz seviyesinden daha yüksek olan basınç altına alarak yüzde 100 oksijen solutulan bir yöntemdir.

Harran Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde ilgili bölüm mevcuttur. Fakat Hiberbarik odası ile doktor varken tedavinin uygulanmasında başat olan ilgili cihaz bulunmamaktadır. Bu nedenle Urfalı yurttaşlarımız farklı şehirlere gitmek zorunda kalıyor. Bu hususta Harran Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ne ilgili cihazın hızla tedarik edilmesi elzemdir.

Bu bağlamda;

1.Harran Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde neden Hiberbarik tedavisi için gerekli olan cihaz mecbur değildir?

2. Harran Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde neden Hiberbarik tedavisi için gerekli olan cihazı tedarik edecek misiniz?

3.Bu konuda bir soruşturma açacak mısınız?

4.Kamuoyuna bir açıklama da bulunacak mısınız?”

Urfa Pusula

Editör: TE Bilisim