Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Behiçbey Orman İşletme Fidanlığı'nda orman mühendisleri için hazırlanan uygulamalı sınav alanında ağaç damgalama işlemi yaptı, Pakdemirli, Orman Genel Müdürlüğüne yapılacak orman mühendisi alımına ilişkin "Bin 146 sözleşmeli personel KPSS ile sorunsuz bir şekilde işe alındı. Orman muhafaza memurlarının 2 bin 700 tanesini alıyoruz. 5 bin 123 başvuru olmuş tarafımıza. Orman mühendisleri aynı zamanda 3 bin 44 başvurudan bin 150 tanesini alıyoruz.

Orman Genel Müdürlüğünde görevlendirilmek üzere alınacak personel ile ithalatı azaltmayı hedeflediklerini ifade eden Pakdemirli, "Orman memurlarımızda sayı yeterli olmadığı için hızlı damgalama ve bunların bakımını da yapamıyoruz. Her yıl büyüyen ağaçları kesmek gerekiyor. Burada eksik kalıyorduk. Orman ürünlerinde ithalatımızı minimuma düşürecek ve cari açığımızı azaltacak bir planlama yapacağız" dedi.

Ayrıca “Kanaat notu dediğimiz genel kültür notunun herkese aynı verilmesi talimatını verdim. Böylelikle herkes KPSS puanı ve uygulama sınavı sonucunun aritmetiğine göre değerlendirilecek. Komisyonlarımız adil ve şeffaf bir şekilde çalışıyor, kameraların gözetimi altında. Meslek odaları gözlemcileri eşliğinde çalışmalar devam ediyor. Uygulama sınavlarında; yangınla mücadele, yangına müdahale, orman yönetim planları var, harita okuma var. Bir orman mühendisi aldınız, harita okumayı bilmiyorsa çok anlamı yok. Orman zararları ile mücadele ve fidan dikimi var. Uygulamalı olarak fidan diktiriyoruz " dedi.

Editör: TE Bilisim