Corona Virüs bulaşan ve yoğun bakıma alınırken, bebeğini sezaryenle dünyaya getiren 30 yaşında hemşire Dilek Akçabelen, immün plazma tedavisine cevap vermedi. İyileşmesi için akciğer nakli olması gerektiği belirtildi.
Zonguldak Devrekli olan ve görev yeri İstanbul Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi  olan ve korona testleri pozitif çıkan 30 yaşındaki hamile hemşire Dilek Çetin Akçabelen, tedaviye alınmış bir erkek bebek dünyaya getirmişti. 7.5 aylıkken sezaryenle anne karnından alınan bebeğe Tunç adı verilmişti. Annesinin tedavisinin devam ettiği Florya Medicalpark Hastanesi'nde kuvöze alınan Tunç bebek günden güne gelişirken, sağlığının da iyi olduğu öğrenildi.
Bu süreçte korona hastalığını yenip 14 günlük süreyi de atlatan bir bağışçıdan alınan kanla Dilek hemşire için immün plazma tedavisine de başlandı. 35 gündür yoğun bakımda, entübe şekilde tedavisi süren ancak sağlık durumunda bir değişiklik olmayan Dilek Akçabelen’in eşi Tansu Akçabelen, annesi-babası, kardeşi Mertcan Çetin, yakınları ve tüm arkadaşları her gün bin bir umutla gelecek müjdeli haberi bekliyor. Hatta bir de videoklip hazırlayan Dilek hemşirenin yakınları bu beklentilerini dile getirdi.

Beklenti sürerken doktorlar, Dilek Akçabelen’in akciğerlerinin iflas ettiğini, bu nedenle akciğer nakli yapılması gerektiğini söyledi. Dünyaya getirdiği bebeğini bile kucağına alamayan hemşirenin eşi Tansu Akçabelen, nakil konusunda yardımcı olunması için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan yardım istedi, şunları söyledi:
“Eşim hamile olmasına karşın görev yaptı ve virüs kaptı. Bebeğimizi göremedi, sevemedi. 35 gündür komada ama şimdi akciğer nakli gerektiği söylendi. Sağlık Bakanımız lütfen bize yardım etsin. Nakilin yapılması, donör bulunması için yardım istiyoruz.”
Ayrıca sosyal medyada da hemşire Dilek’e akciğer nakli yapılması konusunda bakanlığın yardımcı olması için kampanya başlatıldı.

Bu çağrıya Sağlık Bakanlığından yanıt geldi.Bakan Fahrettin Koca'nın talimatı sonrası Bakanlık yetkilileri aileye ulaştı.

Kaynak:http://www.pusulagazetesi.com.tr/plazma-tedavisine-cevap-vermedi-akcigerleri-iflas-etti-146810-haberler.html

Editör: TE Bilisim