Denizli Devlet Hastanesi’nde 8 yıldır görev yapan engelli vatandaş Yasin Sert’in engelliler gününde görevden alındığı iddia edilmişti ancak İl Sağlık Müdürlüğü’nden gelen açıklama olayın detaylarını gün yüzüne çıkardı.

Hastanenin engelli kadrosunda temizlik görevlisi olarak çalışan Yasin Sert isimli vatandaşın kadınların soyunma odasına kamera takılmasına karşı çıktığı ve bu yüzden işten atıldığı iddia edilmişti. İl Sağlık Müdürlüğü’nden dün gelen açıklama ile olay aydınlatıldı. Yapılan açıklamada kamera takılan odanın kadın soyunma odası olmadığı, çamaşırhane olduğu ve Yasin Sert isimli çalışanın daha önceden iki soruşturma geçirdiğine ve bu yüzden iş akdinin sonlandırıldığı söylendi.

İl Sağlık Müdürlüğü’nün Denizli Devlet Hastanesi Baş Hekimliği’nden edinerek yaptığı açıklama ise şu şekilde:

“25 Kasım 2019 tarihinde iş sağlığı ve çalışan güvenliğini sağlamaya yönelik olası risklere karşı bir önlem olarak demirhane, marangozhane ve çamaşırhaneye kamera takılma işlemine başlanmıştır. Haberde yer alan videoda gösterilen alan, çamaşırhane temiz alan/bohçalama birimidir. Burada ki kamera henüz aktifleştirilmemiş olup devam eden çalışmalar sonucunda aktifleştirilecektir.

Temizlik Personeli Yasin Sert’in daha önce iki soruşturma geçirdiği ve soruşturmalar sonucunda Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden “sözleşmesinin feshedilerek işten çıkarma cezası” kararınca 4 Aralık 2019 tarihinde iş akdinin feshi gerçekleştirilmiştir. Bu bağlamda, haberde iddia edilenin aksine; temizlik personeli Yasin Sert’in “kamera takılmasına karşı çıkması sonucu işten çıkarıldığına veya görevden alınma nedeninin hırsızlık olduğuna” dair iddialarının gerçeği yansıtmadığı anlaşılmaktadır.

Yine Yasin Sert’in epilepsi tanısı gerekçesiyle yer değişikliği talebi bulunmadığı, 09/01/2018 tarihli Sürekli İşçi Kadrolarına Geçişte Başvuru Formu’nda sağlıkla ilgili olarak görevini devamlı yapmaya engel bir durum olmadığına dair beyanının bulunduğu, ancak kadroya geçiş sağlandıktan sonra derin ven trombozu, yüzeyel ve derin kronik venöz yetmezlik tanılarını gerekçe göstererek yer değişikliği talebinde bulunduğu, bunun üzerine kendisinin çamaşırhanede çalışmasının uygun olmadığına dair rapor düzenlenmesi maksadıyla ilgili branş hekimine yönlendirildiği ancak başvurmadığı anlaşılmıştır”

Editör: TE Bilisim