Konya'da yaşayan Bünyamin Özkan (36) ve Sibel Özkan (35) çifti ile oğulları Ahmet Eymen Özkan’a (5), geçen yıl 18 Ekim'de, kaldırımda yürüdükleri sırada arkalarından gelen Furkan O'nun (20) kullandığı otomobil çarptı. Sürücünün, başka bir araçla yarıştığı iddia edilen kazada baba ve oğul hayatını kaybetti, anne ise yaralı kurtuldu.

KARAR ÇIKTI

Tutuklanan sürücü hakkında, "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan dava açıldı. Konya 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, yargılama boyunca pişman olduğunu söyleyen Furkan O, hiçbir takdir indirimi uygulanmadan 18 yıl hapis cezasına çaptırıldı.

“KAZA DEĞİL, CİNAYET”

Karara ilişkin Sabah’a konuşan hemşire anne Sibel Özkan, "Her şey zaten apaçık ortadaydı. Tanıklar sürücünün yarış yaptığını doğruladı. Başkalarının da canı yanmasın. Baştan beri bunun kaza değil, bir cinayet olduğunu söylüyordum. Halen de aynı fikirdeyim. 5 yaşındaki oğlumu ve eşimi kaybettim. Onlarla birlikte ben de öldüm. Kararla, en azından biraz da olsa içimize su serpildi. Adalet yerini buldu. Bu cezanın emsal olmasını, unutulmamasını istiyorum. İnsanlar bu kadar hız yapmanın, yarış yapmanın cezası olduğunu bilsin." dedi.

“MEZARLIĞA GİDİP HABERİ VERDİM”

5 yaşındaki oğlu ve eşini kaybeden Sibel Özkan, "O gün sadece masum bir yürüyüşe çıkmıştık. Her uyandığımda 'Acaba bu kâbus mu?' diyorum. Hâlâ kaldırımda yürürken 'Arkamdan bir şey mi geliyor' diye çığlık attığım zamanlar oluyor. 70 gün yatağa bağımlı kaldım. Çok şükür görevime döndüm. Hastanede bebek hemşiresiyim. Kucağıma her aldığım bebek sanki kendi oğlummuş gibi geliyor. Bana terapi oluyor. Her hafta mezarlarına gidip ağlıyorum. Karardan sonra da mezarlığa gidip haberi verdim." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim