CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle, hemşire atamalarındaki mağduriyeti Meclis’e taşıdı.

“Hepimiz, pandemi sürecinde bulaşıcı hastalıkların önlenmesi, yönetilmesi, azaltılması ve halkın eğitilmesinde hemşirelerin nasıl önemli roller oynadığını gördük. Kaybettiğimiz bütün hemşirelerimizi bu vesileyle bir kere daha saygıyla anıyoruz. Hemşirelerimizin sorunlarını çözmek için mücadele etmeyi bu saygının gereği olarak görüyoruz” diyen Girgin şu açıklamalarda bulundu:

Hemşire Sayımız Yetersiz, Acilen Atama Yapılmalı…

Sağlık sektöründe çalışan herkesin ciddi sorunları olduğunu ve bu sorunların çözülmesi için alandaki sendikaların ve derneklerin de katkılarıyla acil adımlar atılması gerektiğini vurgulayan Girgin şu açıklamalarda bulundu:

“Türkiye’de yaklaşık 200 bin hemşire bulunmaktadır. Alandaki meslek örgütleri, sendikalar bu sayının yetersiz olduğunu söylüyor. Yetersiz sayıdaki hemşire her geçen gün artan iş yükleriyle çalışmak zorunda kalıyor.

100 binden fazla hemşire atama beklerken, hemşire açığı var gerekçesi ile hemşire görev, yetki ve sorumluluklarının diğer sağlık çalışanlarına devredilmesi kabul edilemez. Eğer açık olduğunu Bakanlık da tespit ediyorsa, hemen atamaları yapmalıdır.

Sorunlar sadece atama eksikliği ile sınırlı değil. Sertifikalı hemşirelerin kendi alanlarında çalıştırılmaması; koruyucu sağlık hizmetlerinde kilit rol oynayan hemşirelerin, okul hemşireliği ve iş sağlığı hemşireliği vb. alanlarda istihdam edilmemesi ve Hemşirelik Yönetmeliği’nde de tanımlanmış olan diyaliz hemşireliği, halk sağlığı hemşireliği, iş sağlığı hemşireliği vb. hemşireliğin özel alanlarının yok edilmesi, sağlık hizmetinin kalitesini düşüren önemli sorunlar.”

2020 Yılında Atanırım Umuduyla Kpss Sınavına Giren Hemşire Adaylarımız Mağdur…

“Hemşirelik bölümü mezunu olup, 2020 yılında atanırım umuduyla KPSS sınavına giren hemşire adaylarımız ayrıca mağdur olmuşlardır.

2020 KPSS ardından 2020 yılında yapılan atama ikiye bölündü. Bir kısım hemşire 2020’de, kalan kısmı 2022 Mart ayında atandı. 2021 yılında hiç atama yapılmadı. Bu durumda, her sene yapılan alımların aksine, iki yılda bir alım olması sebebiyle atama bekleyen hemşirelerimiz hayal kırıklığı yaşamışlardır.

Bu nedenle, 2022 KPSS öncesinde, ek bir atama yapılmalıdır. Ya da 2020 KPSS’sinden yararlanma süresi uzatılarak mağduriyet giderilmelidir.”

Soru Önergesi

Girgin Bakan Koca’ya şu soruları sordu:

1)2022 KPSS öncesinde, ek bir hemşire ataması yapacak mısınız?

2)Eğer atama yapılmayacaksa, 2020 KPSS’sinden yararlanma süresini uzatmayı düşünüyor musunuz?

Meclis Olağanüstü Toplanıp Sağlık Çalışanlarının Sorunlarını Görüşmelidir…

Girgin, son olarak, CHP Grubu olarak, Meclis’i 1 Ağustos’ta sağlık çalışanlarının sorunlarını görüşmek üzere olağanüstü toplantıya çağırdıklarını hatırlatarak, sağlık çalışanları için mücadele etmeye devam edeceklerini vurguladı.(Bodrum Gündem Haber)

Editör: TE Bilisim