Bu olay üzerine açıklama yapan Hekimsen,  Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde "Yönetim istifa!" sloganları atılarak randevusuz hasta bakılmadığı ve bölge halkının mağdur edildiği yönündeki iddialar gerçek dışıdır. Randevusuz hastalara bakmamak hekimlerin mesleki ve yasal haklarıdır dedi. Hekimsen'nin yapmış olduğu basın açıklaması;

Hekimsen olarak hiçbir hastanın mağdur olmaması için ellerinden gelen gayreti gösteren, büyük bir özveriyle çalışan hastane yönetimini ve bütün Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorlarını hedef alan bu iftirayı ve provokasyonu kınıyoruz. İlgililer hakkında gerekli hukuki işlemlerin bir an önce yapılması için yetkilileri göreve davet ediyoruz.

Bugün Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde "Yönetim istifa!" sloganları atılarak randevusuz hasta bakılmadığı ve bölge halkının mağdur edildiği yönündeki iddialar gerçek dışıdır.

Randevusuz hastalara bakmamak hekimlerin mesleki ve yasal haklarıdır. Ülkemizin birçok yerinde randevusuz hastalara bakılmamaktadır. Sağlık sisteminin işleyişi ve hekimlerimizin mesleklerini doğru bir şekilde icra edebilmesi için hasta başına gerekli en az süre açıkça ortadayken hekimlerden randevulu hastaların yanında yeterli süre olmadan randevusuz hastalara da bakılmasını istemek ya da beklemek yanlış bir tutumdur.

Hekimsen olarak hiçbir hastanın mağdur olmaması için ellerinden gelen gayreti gösteren, büyük bir özveriyle çalışan hastane yönetimini ve bütün Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorlarını hedef alan bu iftirayı ve provokasyonu kınıyoruz. İlgililer hakkında gerekli hukuki işlemlerin bir an önce yapılması için yetkilileri göreve davet ediyoruz.

İlgili Haber İçin Tıklayınız

Editör: TE Bilisim