Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, Türkiye Taşkömürü kurumunda çalışan işçilerin test sonuçlarının geç açıklanması ile ilgili eleştirilere yanıt verdi.
Başkan Yeşil, test sonuçlarının açıklanmasında kurum olarak zafiyet olmadığını, hatanın
İl Sağlık Müdürlüğü ve hastane yöneticilerinde olduğunu belirtti.

Hakan Yeşil konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı;

Geçen hafta pazartesi itibariyle merkez atölyesi dediğimiz şubemizde tarama testi gerçekleştirildi. Merkez de çalışan bütün arkadaşlarımız bu testte tabi tutuldu. Merkez atölyesinde çalışan 144 arkadaşımızın test sonuçları ne hikmetse çıkmadı. Biz olayın yakın takipçisiydik her gün arayarak testlerin akıbeti hakkında bilgi almaya çalıştık. Şubedeki arkadaşlarımıza bilgi gelmeyince bize de bilgi veremediler. Perşembe günü hiçbir bilgi elde edemeyince İl sağlık müdürlüğüne konunun akıbeti ile alakalı bilgi alma amaçlı aradık. Perşembe günü mesai saatinden sonra test sonuçlarının peyderpey açıklanacağı bilgisini aldık. Pazartesi testleri alınan arkadaşlarımızdan 4 tanesinin testinin pozitif olduğunu öğrendik. Arkadaşlarımızın bilgisi ve semptomu olmadığı için 4 gün boyunca mesai arkadaşlarıyla bilmedikleri için iç içe çalışmaya devam ettiler. Birlikte çalıştıkları 144 arkadaşımız bugün itibarıyla tekrar hastanede test veriyorlar. Bugün öğleden sonra da 4 gün beklemeden inşallah test sonuçlarını alacağız. Bu işin sorumlularından ivedilikle açıklama bekliyoruz. Böylesine önemli bir konuda neden böyle bir durum yaşadık. Bu aksaklığın neden kaynaklandığı konusunda bizlere ve kamuoyuna açıklama yapmaları gerekiyor. Bu nedenden dolayı orada vaka sayılarımız arttı. Bu konu ciddi bir konu sağlık bakanlığı'na da yansıdı yetkililerden ivedilikle açıklama bekliyoruz.

Merkez atölyesindeki vaka sayılarının artmasından dolayı yapılan tarama testinin bu kadar geç mısın bizimle hiçbir alakası yoktur. Bu test sağlık müdürlüğü ve Hıfzıssıhha kurumu tarafından yapıldı. Tüm sorumluluk onların.
Böylesine zor günlerden geçerken böyle bir ihmalkarlığı nın yaşanması sıkıntı. Bu durum sağlık bakanlığı'na kadar yansıdı. Bu olay büyük bir sıkıntı bizler işçi arkadaşlarınızın çalışma şartlarının düzeltilmesi, işçi arkadaşlarımızın sağlıklarına etkileyecek faktörlerin ortadan kalkması konusunda yetkiliyiz. Bu testlerin yapıldığı tarihten sonuçlandığı tarihe kadar takipçisiydik. Sağlık çalışanlarımızın bu kadar özveriyle çalıştığı bir dönemde böyle bir hatanın yapılması sıkıntı.
Bugün itibarihleMerkez atölyesi tabir ettiğimiz bu 144 arkadaşımızın dışında bölgelerimizde 116 arkadaşımızın testi pozitif.
Öznur Güneş-Pusula Gazetesi
http://www.pusulagazetesi.com.tr/hata-il-saglik-mudurlugunde-ve-hastane-yoneticilerinde-175565-haberler.html
Editör: TE Bilisim