İstanbul Esenyurt’ta yaşayan Pantul Sarıpolat (73), 4 Ekim 2020 günü bacağında büyük bir ağrıyla uyandı. Oğlu Talip Sarıpolat ambulans çağırarak annesini Esenkent’teki özel hastaneye götürdü. Doktorlar yaşlı kadının bacağında kan pıhtılaşması olduğunu ve acilen ameliyat olması gerektiğini belirtti. Fakat o hastanede lüzumlu ekipman yoktu. Pantul Sarıpolat ambulansla Gaziosmanpaşa’daki bir başka özel hastaneye sevk edildi.

42 BİN TL İSTEDİLER

Talip Sarıpolat’ın iddiasına göre, hastane, PCR testi negatif çıkmasına karşın annesini koronavirüs yoğun bakım bölümüne aldı. Talip Sarıpolat’tan bacak ameliyatı için 15 bin lira, koronavirüs tedavisi içinse 27 bin lira istendi. Talip Sarıpolat annesinin testlerini göstererek annesinin yoğun bakımdan çıkartılmasını istedi. Pantul Sarıpolat aynı gün sağ bacağından ameliyat edildi. Doktorlar ameliyatın başarılı bir biçimde geçtiğini, bacaktaki pıhtının temizlendiğini söyleyerek 4 gün sonra Pantul Sarıpolat’ı taburcu etti. Fakat Pantul Sarıpolat’ın ameliyatlı bacağı yerine sol bacağı morarmaya ve şişmeye başladı. Ameliyat olduğu bacağındaki dikişler de patlayınca daha çok ağrıya dayanamayan yaşlı kadın tekrar aynı hastaneye kaldırıldı.

BÖBREKLERİ İFLAS ETTİ

Ameliyat neticelerine bakan hekimin, “Eyvah yanlış bacağı ameliyat etmişiz” demesi üstüne büyük şok yaşayan Talip Sarıpolat, vaziyeti öbür kardeşlerine anlattı. Pantul Sarıpolat, 14 Ekim 2020 günü esas tedavi edilmesi gereken sol bacağından ameliyat edildi. İki bacağındaki yaralar kapanmayan Pantul Sarıpolat’ın aşırı antibiyotik alması neticesi böbrekleri iflas etti ve diyalize bağlanmaya başlandı. Pantul Sarıpolat bacağındaki yaralarla 15 Aralık 2020’de vefat etti.

1 MİLYON LİRALIK TAZMİNAT

Pantul Sarıpolat ve kardeşleri, İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak annelerinin kötü tıbbi uygulama sebebiyle vefat ettiğini öne sürdü ve hastaneye 1 milyon liralık manevi tazminat davası açtı. Davaya yanıt veren hastane yönetimi ise, söz konusu olayda herhangi bir kusurlarının bulunmadığını, yapılan müdahalenin tıp literatürüne uygun olarak gerçekleştiğini söyleyerek davanın reddini istedi. Hastane yönetimi, dava konusu olayın uzman bilirkişiler tarafından değerlendirilmesini de talep etti.

Kaynak:
https://www.haber.com/hastaneye-olen-annesinin-yanlis-bacagini-ameliyat-etti-diye-dava-acti-579330/

Editör: TE Bilisim