Hasta ve çalışan güvenliği ile memnuniyetinin sağlanmasını esas alan Sağlıkta Kalite Standartları ile bu standartların uygulanmasına ilişkin usul ve esasları “Sağlıkta Kalite Standartları 2022 yılı Değerlendirmesi” kapsamında Gölcük Necati Çelik Devlet hastanesinde Mart ayında kalite değerlendirmesi gerçekleştirilmişti.

Sağlık Bakanlığına bağlı, Kalite Değerlendiricileri tarafından gerçekleştirilen değerlendirmede hasta ve çalışan güvenliği standartları başta olmak üzere sağlık hizmeti sunum kalitesi standartları ve birçok standart yerinde görülerek değerlendirilmişti. Bu değerlendirme sonucunda Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi İl genelinde en yüksek puan olan 96.84 alarak büyük bir başarı elde etmişti. Fakat bu değerlendirme sonucunda karşılanmayan standartlara Gölcük Devlet hastanesi olarak itiraz edildi. İtiraz olumlu değerlendirilerek “Kalite Standartları Puanı 97,24” olarak değiştirildi. Böylece İl genelindeki birinciliğini koruyan hastane Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi oldu.

Ekip arkadaşlarına teşekkür etti

Hastane Başhekimi Uz. Dr. Sertan Acar yaptığı açıklamada; “sağlık hizmeti sunumunda kaliteyi daha yükseğe çıkarmak en büyük hedeflerimizin başında geliyor. Kalite Standartları puanı ile elde ettiğimiz başarı bizi çalışmalarımızda daha da motive etti. Bu konuda gayret gösteren bütün ekip arkadaşlarıma teşekkür ederim”, dedi.(Gölcük Gündem)

Editör: TE Bilisim