Türkiye’deki sağlık personelleri son yıllarda başta Almanya olmak üzere yurtdışına göç ediyor.

Sağlık çalışanlarına şiddet, beş dakika muayene, uzun süren nöbetler ve asgariye yakın ücretler nedeniyle Türkiye’den yurt dışına giden doktorların sayısı gün geçtikçe artıyor. Geçen yıl 2 bine yakın beyaz önlüklünün Türkiye’den ayrıldığı ve bu yıl sonuna kadar ise sayının 3 bine ulaşacağını öngören uzmanlar, kaliteli hekim kıtlığının yaşanacağını söylüyor.

Hastanemizde doktor kalmadı

Karar gazetesinden Cansu Derebeyoğlu’nun haberine göre, Yaşanan bu sıkıntıların ardından Tarsus Devlet Hastanesi Genel Cerrahı Op. Şahin Fahrettin Gündoğdu, hekim göçünün geldiği vahamete dikkat çekti.

Çalıştığı hastanede doktorun kalmadığını belirten Gündoğdu, “Hastanemde 8 pediatrist arkadaş vardı 7’si 1 ay içinde ayrıldı. Yedi göz doktoru vardı bu ay bir kişi kalacak. Kulak Burun Boğaz’da da dört kişi vardı bir kişi kaldı. Beyin cerrahi dört kişi idi şuan sıfır. Ortopedist iki kişi ayrıldı dahası da var. #hekimlergöçü” ifadelerini kullandı.

Gündoğdu’nun paylaşımı şu şekilde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Beştepe’de kadın muhtarlarla bir araya gelmişti. Konuşmasında devlet ve şehir hastanelerinde görevli doktorların istifa ederek ya özele ya da yurt dışına gittikleri yönündeki haberlere de tepki gösteren Erdoğan, “Ama şimdi az para veriyormuşuz. En az alan 8-9 bin en yüksek alan 25 bin. Özel sektör daha çok para verdikleri için kaçıp gidiyorlarmış. Açık konuşuyorum; varsın gidiyorlarsa gitsinler, bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı istihdam ederiz. Gerekirse yurtdışından ülkemize dönmek isteyenleri davet eder, istihdam ederiz. Buralar boş kalmaz. Asistan doktorlarımızla devam ederiz. Buralar boş kalmayacak” ifadelerini kullanmıştı.(A3 Haber)

Editör: TE Bilisim