Vatandaşlar, Banaz Devlet Hastanesi’nde doktorların sık tayin istemesi ve halkı hastanede tüm branşların olmamasından şikayetçi. Bu şikayetleri araştıran İYİ Parti İlçe Başkanı İdris Gündüz,  Banaz Devlet Hastanesi ile ilgili bir açıklama yaptı.

Gündüz "Banaz Devlet Hastanesi’nde görevlendirilen uzman hekimler devlet hizmet yükümlülüğü biter bitmez buradan ayrılıyor. Özellikli branşlar ise burayı hiç tercih etmiyor. çünkü hastane ek ödeme dağıtamıyor. Eşme, Ulubey, Sivaslı ilçelerinde olduğu gibi Banaz’da 4924’lü kadro verildiği takdirde burası tercih sebebi olacak ve KBB, psikiyatri, nöroloji gibi birimler de buraya gelebilir sokakta bizlere Banaz halkı bu konudan çok şikayetçi oluyor. Siyasileri göreve çağırıyorum" dedi.

Banaz Devlet Hastanesi son haliyle 1 genel cerrahi uzmanı, 1 ortopedi uzmanı, 2 dahiliye uzmanı, 1 üroloji uzmanı, 1 göz hastalıkları uzmanı, 1 kadın doğum uzmanı, 1 çocuk hastalıkları uzmanı,  1 anestezi uzmanı, 2 diş hekimi ve acil serviste görevli 9 pratisyen hekim ile hizmet veriyor.

Hastanede Aşı Hizmetleri, Evde Sağlık Hizmetleri, Pandemi Servisi, Ameliyathane, Endoskopi ve Gastroskopi Ünitesi ve Yoğun Bakım Ünitesi aktif olarak hizmet verildiği belirtildi.

Vatandaşlar hastanenin kalan eksikliklerinin ve personel takviyesinin yapılarak en verimli şekliyle hizmete devam etmesi talebinde bulunuyor.(Hüseyin DEMİR - BANAZ / YENİÇAĞ)

Editör: TE Bilisim